Back to top

A Rákóczi Szövetség programjának keretén belül emlékeztek és kirándultak a neratos diákok

Publikálva: 2023, március 16 - 14:22
A dunaszerdahelyi Neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola diákjai és kísérő tanáraik a Rákóczi Szövetség Diákutaztatási pályázatának köszönhetően a március 15-ei nemzeti ünnepen anyaországi testvériskolájukkal közös kiránduláson vettek részt.
A Rákóczi Szövetség programjának keretén belül emlékeztek és kirándultak a neratos diákok

Már korábban is számos közös programot szerveztünk testvériskolánkkal, a szentendrei Petzelt József Technikummal és Szakképző Iskolával a Rákóczi Szövetségnek és az ERASMUS+ programoknak köszönhetően. Megérkezésünkkor Énekes Rita, a szentendrei iskola igazgatónője üdvözölte szeretettel a felvidéki diákokat és a kísérő tanáraikat.

Idén is tiszteletünket fejeztük ki az 1848/49-es szabadságharc hősei előtt. Az emlékezésen a két iskola diákjai közösen megkoszorúzták Petzelt József tábornoknak az iskolában található szobrát. A városban tett közös séta során pedig számos történelmi nevezetességet is megtekintettünk.

A délutáni órákban már Budapest felé vettük az irányt. Lehetőségünk volt megtekinteni a Hősök terét és a Budai várat. A Budavári palota Budapest egyik legfőbb kulturális és turisztikai központja, egyben a volt királyi palota. Ezt követte a Halászbástya, amely a főváros egyik legismertebb műemléke, a páratlan budapesti panoráma miatt a legjelentősebb idegenforgalmi látványosságok közé tartozik. A kirándulásból nem maradhatott ki a Hősök tere, ahol a magyar történelem kiemelkedő alakjainak monumentális szobrai láthatók.

Testvériskolánktól a kora esti órákban búcsúztunk. Diákjaink élményekkel gazdagodva a késő esti órákban érkeztek haza.

Simon Veronika, az iskola tanára

Ezt már olvasta?

Cookies