Back to top

Rágcsálóirtás Dunaszerdahelyen

Publikálva: 2023, november 10 - 09:36
Az Országos Közegészségügyi Hivatal előírása alapján, a közegészségügyi betegségek megelőzésének és terjedésének megakadályozása érdekében Dunaszerdahely Város Önkormányzata felhívást intéz a lakossághoz.
Rágcsálóirtás Dunaszerdahelyen

A rendszeres és szakszerű deratizáció nemcsak a lakosság egészségét védi, hanem segít megelőzni a károkat is, amelyeket a rágcsálók okozhatnak az épületekben és az infrastruktúrában. Ezen folyamat célja a rágcsálók, mint például egerek és patkányok elleni hatékony védekezés, amelyek különböző betegségeket hordozhatnak és terjeszthetnek, beleértve a súlyos fertőző betegségeket is.

Az önkormányzat a kezelésében és/vagy tulajdonában lévő épületekben novemberben elvégzi a szükséges fertőtlenítést és rágcsálóirtást, de a közösségünk egészségének és biztonságának megőrzése érdekében a területi rágcsálóirtás is szükséges a lakosság bevonásával.

Fontos, hogy a lakosok is részt vegyenek a deratizációs folyamatokban, például megfelelő szemétkezeléssel és tisztasági szokásokkal, amelyek csökkentik a rágcsálók vonzódását az emberi lakóhelyekhez. A lakosság szoros együttműködése és tudatossága ugyanis kulcsfontosságú a deratizációs programok sikerességéhez.

Munkatársunk közreműködésével a családi házas övezetben már szinte mindenki megkapta a város nyújtotta ellenszert. Felhívjuk azon lakosaink figyelmét, hogy akik egyéb okokból még nem vették igénybe a szolgáltatást, azok az Önkormányzat ügyfélfogadó irodájában nyitvatartási időben igényelhetik. A lakótömbökben élőknek pedig nem kell emiatt aggódniuk, mivel a rágcsálóirtást a közbeszerzést nyert vállalat biztosítja.

A rendszeresen elvégzett rágcsálóirtás hozzájárul közösségünk egészségéhez és jólétéhez. Ezek az intézkedések segítenek megőrizni a város tiszta és biztonságos környezetét, ami javítja a lakosok életminőségét és elősegíti a közösség fejlődését.

dunstreda.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: Mestský úrad
Cookies