Back to top

Projektzáró sajtótájékoztató Dunaszerdahelyen

Publikálva: 2020, december 10 - 18:56
2020. december 9-én délután 14 órától a dunaszerdahelyi Danube EuroConsulting Kft. a Nagyabonyi úton levő West Side irodaházban kialakított szakmai gyakorlóhelyen és közösségi irodában megtartotta a „Gyakorlati szakmai tananyagfejlesztés és oktatás tehetséggondozással egybekötve a felvidéki kereskedelmi és vidékfejlesztési szakközépiskolákban“ című pályázatának projektzáró sajtótájékoztatóját.
Projektzáró sajtótájékoztató Dunaszerdahelyen

A sajtótájékoztatón bemutatásra kerültek az eredmények, amelyek az elmúlt 2 év alatt jöttek létre azon pályázat keretében, amelyet a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatott. A pályázat keretében kidolgozásra került 2 oktatási programcsomag („Forrásszerzés és pályázatíró tanfolyam”, „Turizmusfejlesztés stratégiai és gyakorlati környezete”), amelyek elérhetőek a pályázó honlapjáról, de ezen cikk alatt is elérhetőek a programcsomagok linkjei. Elhangzott, hogy a programcsomagok (tulajdonképpen e-publikációk) kidolgozásának ötletét a nemzetek tanítójaként ismert Johannes Amos Comenius alábbi gondolata adta: „Könyvek révén sokan lesznek tudóssá az iskolán kívül is, könyvek nélkül viszont senki nem lesz tudós, még az iskolában sem!”.

A pályázat keretében sor került továbbá még összesen 12 szakmai gyakorlati oktatásra is 2 szakközépiskolában (a nagymegyeri Kereskedelmi Akadémián és a dunaszerdahelyi Vidékfejlesztési Szakközépiskolában) online formában, amelyen több mint 200 diák számára lettek bemutatva a kidolgozott szakmai programcsomagok. Mindkét iskolában igen nagy sikere volt a szakmai gyakorlati oktatásnak, a diákok élénken bekapcsolódtak a tanítási órák menetébe, amelyeket Lelkes Gábor, a Danube EuroConsulting Kft. ügyvezetője tartott meg. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a pályázat során elkészült ismeretanyag a következő tanévben is bemutatásra kerül majd az érintett szakközépiskolákban. Lelkes Gábor továbbá elmondta, hogy amennyiben más középiskolák is megkeresik a rendhagyó szakmai gyakorlati oktatás végett, akkor örömmel mennek el más intézményekbe is, adják át az ottani diákoknak azt az ismeretanyagot - tudástárt, amely a Magyar Kormány finanszírozásával, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. lebonyolításával jöhetett létre 2019.01.01. és 2020.12.31. közt.

 

A 2 programcsomag elérhetőségének linkjei:

https://www.dropbox.com/s/l36kpuqkz61qr5n/turizmusfejlesztes%20strategiai%20es%20gyakorlati%20kornyezete%20FV01.pdf?dl=0

https://www.dropbox.com/s/5ccyesxmamet414/Forrasszerzes%20es%20palyazatiro%20programcsomag%20FV01.pdf?dl=0

Ezt már olvasta?

Címkék: projekt
Cookies