Back to top

Problémák az oktatásügyben

Publikálva: 2020, január 27 - 11:20
Az átgondolatlanul bevezetett változásokat tartja az oktatásügy fő problémájának az emberek 43 százaléka, majd a rossz tankönyvek (30%) és a rossz műszaki felszerelés (29%) következik.
Problémák az oktatásügyben

Ez a Focus 2019 decemberében készült felméréséből derült ki, melyet 1 008 megkérdezett bevonásával végzett az ügynökség a PS-Spolu megrendelésére.

„Szerencsére már a széles nyilvánosság is érti, hogy az oktatásügyet nem szabad elhanyagolni, sőt politikai prioritásként kell kezelni” – mondta Oľga Gyárfášová szociológus a felmérés eredményei kapcsán.

A lakosság csupán 16 százaléka gondolja, hogy az oktatásügyben jó irányba mennek a dolgok, 38 százalék ennek ellenkezőjét vallja, 42 százalék szerint pedig az oktatásügy egy helyben topog.

A válaszadók szerint a legfontosabb az lenne, hogy az iskola általános műveltséget és áttekintést adjon a gyerekeknek, s olyan felnőtteket neveljen belőlük, akik magabiztosan tudnak tájékozódni az életben, és természetesen nagyon fontos az idegen nyelvek oktatása.

A válaszadók több mint 70 százaléka nevezte „nagyon fontosnak” e felsorolt három területet. Ezzel szemben csak a lakosság 11 százaléka gondolja, hogy az alap- és középiskolák megfelelően felkészítik a gyerekeket az életben való eligazodásra.

felvidek.ma

Ezt már olvasta?

Cookies