Back to top

Pro Educatione Díjat kapott Knapp Terézia

Publikálva: 2022, április 26 - 19:04
Dunaszerdahely Város Képviselő-testülete városi díj rangra emelte a pedagógusdíjat Pro Educatione Díj néven, amelyet a mostani Szent György-napokon adtak át első ízben. A díj azt a pedagógust illet, aki valamely Dunaszerdahely Város területén található iskola vagy oktatási intézmény pedagógusaként az oktatás és nevelés területén becsületes munkát végez és kiváló pedagógiai eredményeket ér el. A Pro Educatione Díjat 2022-ben Knapp Terézia, a Benedek Elek Óvoda pedagógusa kapta szakmai elhivatottságáért, magas színvonalon végzett pedagógiai munkájáért.
Pro Educatione Díjat kapott Knapp Terézia

Knapp Terézia 26 éve a Benedek Elek Óvoda pedagógiai karának tagja.

A gyakorlati évek során magas szakmai és erkölcsi tulajdonságokkal rendelkező óvodapedagógussá fejlődött. Mindig kedves a gyerekekkel, soha nem utasítja el kollégáit, ha segítséget, tanácsot kérnek tőle. Magasan kifejlett igazságérzékkel rendelkezik, nagylelkű, szívesen segít a kollégáknak, a gyerekeknek, szakmaiságával, emberi hozzáállásával vívja ki a tiszteletet és a megbecsülést.

Barátságos és optimista, konfliktusmentes természete, nagylelkűsége és nyitottsága motiválja az egész csapatot. Felelősségteljesenés lelkesen dolgozik – ő az óvodai tanács koordinátora. Aktívan együttműködik az szülőkkel és az óvoda üzleti partnereivel is.

Példamutató pedagógiai tapintattal jeleskedik, fő jellemvonása az emberséges hozzáállás és az empátia, számára a fókuszban a pozitív pedagógiai értékek, a gyermekek érett személyiséggé nevelése és a nyitott kommunikáció állnak.

Pedagógiai munkája során a szociális problémák megoldását is keresi. A gyerekekkel közösen készíti elő az óvoda bemutatóinak rendezvényeit, segíti a különböző kulturális és sportrendezvények lebonyolítását is. 

Ezt már olvasta?

Cookies