Back to top

Priskin találata döntött

Publikálva: 2016, november 6 - 18:13
Remekül tartotta magát a Slovan otthonában a DAC, de Priskin Tamás góljával az égszínkékek szerezték meg a három pontot. A magyar támadó 82. percben szerzett találatára már nem érkezett válasz, így a pozsonyiak örülhettek a három pontnak.
Priskin találata döntött

ŠK Slovan – FC DAC 1:0 (0:0)

Gólszerző: Priskin (82.)

Sárga lapok: Štepanovský (66.), Huk (74.)

Slovan: Mucha – Kotula, Saláta, De Marco, Kubík – Savičevič, De Kamps – Schet (de Sa, 90.), Soumah, Oršula (Priskin, 63.) – Čavrič

FC DAC: Slávik – Živkovič, Kwin, Huk (Šabala, 87.), Brašeň – Ljubicic – Štepanovský, Simon, Kontár (Polievka, 84.), Vida – Ľupták

A miavai győzelem után rangadó várt a DAC csapatára, a sárga-kékek az ősi rivális Slovan otthonában léptek pályára. A pozsonyiak számára is különleges volt a találkozó, mivel ez volt a 2000. mérkőzés, melyet a csapat a legfelsőbb bajnokságban játszott a második világháború óta.

Az 5. percben Savičevič baloldali lapos beadása után De Kamps lövése nem sokkal a kapufa mellé szállt, két perccel később Ljubicic akadályozott meg egy veszélyes támadást. Az első tíz percben nagyon aktív volt a hazai csapat, de a DAC védelme remekül helyt állt. A 24. percben Soumah lövését Slávik védte, majd nyolc perccel később a Slovan középpályása  kapuba talált, de a gól lesállás miatt érvénytelen volt. A 39. percben Kubík tört át a védelmen, egyedül maradt a kapu előtt, lövését viszont Slávik bravúrral hárította. Négy perccel később ismét Kubík veszélyeztetett, de a kapu fölé lőtt.

Fordulás után is a Slovan játszott fölényben, viszont többnyire a két tizenhatos között folyt a játék. A 60. percben Ľupták próbálkozott lövéssel, de mellé. A másik oldalon De Kaps szabadrúgását védte Slávik. A 80. percben Priskin került a kapu elé, de emelése fölé szállt. Két perccel ismét Priskin került akcióba, de ekkor már nem hibázott, egy remek labdát átvéve elment Slávik kapus mellett és a hálóba talált – 1:0. A 89. percben egyenlíthetett volna a DAC, Živkovič lövése megpattant egy hazai játékoson és mellé szállt.

Forrás: sportolunk.sk
Kertész Ladislav felvétele

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC
Cookies