Jelenlegi hely

Prágai tanulmányi kirándulás

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, január 9 - 15:33 | Oktatás
A diákok kérésének eleget téve, szinte már hagyományként, évente legalább egyszer többnapos tanulmányi úton vehetnek részt külföldön. Ilyen módon jutottunk már el Velencébe, Krakkóba, Bibione és Caorle városába, illetve Prágába is.
Prágai tanulmányi kirándulás

A 2017/2018-as tanévben is úgy gondoltuk, hogy lehetőséget biztosítunk a Neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola diákjai számára egy európai főváros ünnepi hangulatának a megismerésére. Így tanulmányi kirándulást szerveztünk Prága városába, ahol három csodálatos napot töltöttünk el.

A megérkezés után városnézéssel kezdtünk, ahol az adott idegenforgalmi látványosságokról hallhattunk rövid, de annál érdekesebb tudnivalókat, történeteket. Megnéztük a Vencel teret,  a Lőportornyot, az Orlojt, a Károly hidat, a prágai várat, a Szent Vitus-székesegyházat és a John Lennon falat is. Az idegenforgalmi látnivalók megismerése mellett fontosnak tartottuk, hogy a diákok gasztronómiai és kulturális információkkal is gazdagodjanak az utazás során. Kóstoltunk helyi specialitásokat, illetve lehetőséget biztosítottunk különböző jellegű kiállítások megtekintésére is. 

A kirándulás igazi fénypontja csak ezután következett: a karácsonyi vásár, melynek hangulata mindenkit elvarázsolt. A gyönyörűen kivilágított városban szabad program keretén belül mindenki finomakat ehetett, ihatott, és kedvére vásárolhatott a szebbnél szebb karácsonyi díszek, ajándékok  mesés tárházából. Csodás, életre szóló élményekkel gazdagodtunk mindannyian, várva a következő útban rejlő lehetőségeket.

Németh Péter, közgazdász, az iskola szaktanára