Back to top

A posta továbbra is kikézbesíti nyugdíjakat

Publikálva: 2020, április 4 - 10:09
A Szlovák Posta ebben a hónapban is kikézbesíti a nyugdíjakat. A posta mintegy 400 ezer nyugdíjasnak kézbesíti ki a nyugdíját, ennek 95%-át közvetlenül a címre kézbesítenek. A maradék 5%-át a nyugdíjasok a postán veszik fel személyesen.
A posta továbbra is kikézbesíti nyugdíjakat

A szociális segélyeket a Posta április 20-a és április 27-e között fizeti ki.  Azoknak, akik karanténban vannak, a posta nem kézbesíti a küldeményeket, tehát sem a nyugdíjakat, sem a segélyeket. A vesztegzár alatt lévőknek meg kell várni a karantén idejének elteltét.

A nyugdíjat egyedül maga a nyugdíjas, illetve a házastársa veheti át, amennyiben rendelkezik írásos meghatalmazással. Amennyiben a nyugdíjas az adott napon nem tudja átvenni a küldeményt, akkor ezt megteheti az elkövetkező három hónapban, vagy más címre küldetheti.

A Szlovák Posta több intézkedést vezetett be a járvány kapcsán, és kérik a polgárokat, hogy ezeket respektálják. A postafiókokon jelenlévő kliensek számát maximálták és monitorozzák, hogy csökkentsék a járvány terjedését. A jelenlegi nyitva tartást meghosszabbították április 30-ig. A fiókok leterheltsége alapján a nyitva tartást a későbbiekben átértékelik minden egyes postafióknál.

Továbbra sem lehet belépni a postafiókokba szájmaszk nélkül, és ajánlják, hogy a kliensek is viseljenek kesztyűt, és hozzanak magukkal saját tollat. A posta kéri a vesztegzár alatt lévőket, hogy a karantént olvasható felirattal jelezzék a postaládájukon vagy a csengőjükön.

A szociális segélyeket nem fogják kézbesíteni a karanténban lévőknek. A szociális segélyek kifizetésénél az intézkedések betartását a Szlovák Posta alkalmazottai a rendőrség együttműködve felügyelni fogja.

Forrás: ma7.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: Szlovák Posta
Cookies