Back to top

A Pósfa örömzenéjével zárta hetedik évadát az Udvari Muzsika

Publikálva: 2016, július 29 - 09:10
Nagy érdeklődés kísérte az idei Udvari Muzsika utolsó fellépőinek előadását: az egyházgellei (pósfai) Pósfa zenekar fellépése teljesen megtöltötte az Udvari Muzsika helyszínét. Nem is csoda, hiszen az egyre közismertebb és nagy népszerűségnek örvendő zenekar minden zenekedvelő korosztályt odavonzott a városháza udvarára.

Aki később jött, az ülőhely nélkül maradt, így még a lépcsőkön is sokan ültek az előadás alatt. A Pósfa nem hazudtolta meg önmagát: valódi örömzenével, gyönyörű válogatással lepte meg a közönséget, így a jelenlévők a székely népzenén át egészen a csallóközi dalokig, népzenékig megcsodálhatták zenei kincsünk rendkívül gazdag tárházát.

A Petro Krisztina (ének), Iván Péter (hegedű), Iván Zoltán (klarinét, 3-húros brácsa, ütőgardon), Iván András (brácsa, hegedűkontra) és Álló István (nagybőgő) összetételű zenekart végül hatalmas tapsvihar jutalmazta meg és „követelte vissza” a színpadra – teljesen megérdemelten.

A 2016-ban Bartók Bélára emlékező Udvari Muzsika idei utolsó rendezvényén Takács Tímea külön megköszönte a városvezetésnek és a városi hivatalnak a segítséget, a közönségnek pedig azt, hogy végig teltházzal jutalmazták meg az előadásokat. 

Az Udvari Muzsika idén ismét azt bizonyította, hogy fontos és kiérdemelt helye van a dunaszerdahelyi kulturális élet forgatagában.

Ezt már olvasta?

Címkék: Udvari Muzsika
Cookies