Back to top

Portugál edzője lett a DAC-nak!

Publikálva: 2020, január 6 - 17:03
Hélder Marino Rodrigues Cristóvão lett a DAC új vezetőedzője. A 48 éves, angolai származású portugál szakember két és fél éves szerződésben állapodott meg a klubbal.
Portugál edzője lett a DAC-nak!

Hélder Cristovao (szül. 1971. március 21-én) játékosként 35 alkalommal viselte a portugál válogatott mezét, három gólt szerzett. Az egykori középhátvéd részt vett az 1996-os Európa-bajnokságon, ahol végigjátszotta hazája mind a négy mérkőzését. Klubszinten a Benfica Lisszabon, La Coruňa, Newcastle vagy a Paris SG csapataiban is szerepelt. Edzői pályafutása során Portugáliában (Estoril, Protimonense, Benfica B) és Szaúd-Arábiában (Al Nassr FC, Al-Ettifaq FC) dolgozott. A Benficánál eltöltött 5 év során olyan, mára ismert játékost irányított, mit például Renato Sanches, Nélson Semedo, Victor Lindelöf, Joao Cancelo, Bernardo Silva vagy Joao Felix.

„Nagyon boldog vagyok ezért a lehetőségért. A DAC egy nagyon ambiciózus klub, amely elképesztő infrastruktúrával rendelkezik. Új stadion, új akadémia, fantasztikus és nagyszámú szurkolótábor, akik imádják a csapatot – örülök, hogy mindennek a részese lehetek. Szeretnék néhány új dolgot vinni a klub életébe, új szervezettséget, amivel segíthetek előbbre lépni. Az egyik legfontosabb feladatom a fiatalok fejlesztése lesz, és már nagyon várom a közös munkát” – nyilatkozta honlapunknak Hélder Cristovao. Ő lesz a DAC első portugál edzője és egyúttal a 25. a klub élvonalbeli szereplése során.

Új vezetőedzőnk stábja szintén Portugáliából érkezik. A pályaedző szerepét a 46 éves Nikola Popovic tölti majd be, az erőnléti edző André Fonseca de Sousa, míg a videóelemző Nuno Filipe Roda Abreu Alves lesz. A kapusedző posztján marad Martin Raška, aki már Marco Rossi és Peter Hyballa stábjában is dolgozott.

A DAC új edzői stábja:
vezetőedző – Hélder Marino Rodrigues Cristóvão (szül. 1971.03.21.)
pályaedző – Nikola Popovic (1973.10.28.)
kapusedző – Martin Raška (1977.01.31.)
erőnléti edző – André Fonseca de Sousa (1982.01.07.)
videóelemző – Nuno Filipe Roda Abreu Alves (1983.06.01.)

Forrás: fcdac.sk

Ezt már olvasta?

Cookies