Back to top

A Pontis Alapítvány partnereket keres Dél-Szlovákiában az innováció terjesztéséhez az oktatásban

Publikálva: 2022, június 20 - 14:21
A Pontis Alapítvány olyan dél-szlovákiai partnerszervezeteket és önkormányzatokat keres, amelyek belépnek az EDUpontok hálózatába – olyan helyek, amelyeknek a modern oktatást terjesztik Szlovákia-szerte. Teret adnak a pedagógusoknak, hogy találkozzanak egymással, tapasztalatot cseréljenek, és megosszák egymással az innovatív oktatási módszereket. Az Alapítvány pénzügyi és egyéb támogatást nyújt a kiválasztott partnereknek az aktív tanárok
A Pontis Alapítvány partnereket keres Dél-Szlovákiában az innováció terjesztéséhez az oktatásban

Az EDUpontok 2017 óta jönnek létre a Pontis Alapítvány, valamint a helyi szervezetek és önkormányzatok együttműködésének köszönhetően. Azóta a hálózat kilenc helyszínre bővült Szlovákia-szerte. Az aktív pedagógusok és igazgatók megismerhetik azokat az innovatív módszereket, amelyeket az oktatásban alkalmazhatnak, amelyek a 21. századi élethez szükséges készségeket fejlesztik. "Az EDUpontok hozzájárulnak az oktatás szereplőinek regionális szintű hálózatépítéséhez is – iskolafenntartókhoz, tanárokhoz, egyetemi oktatókhoz, pedagógushallgatókhoz vagy helyi vállalkozókhoz “- mondja Norbert Maur, a Pontis Alapítvány vezető programmenedzsere és hozzáteszi: „Működésük öt éve alatt 152 workshopot, megbeszélést vagy bemutató órát tartottak, ami több mint 9000 látogatót jelent."

Az EDUpontok lefedettsége Dél-Szlovákiában eddig hiányos volt. A jelenlegi felhívás azonban ezen változtatni akar. Az Alapítvány ezért olyan partnereket keres, akik érdekeltek lennének a szervezettel való együttműködésben. Érdeklődhetnek: 

  • független és alkalmas vezetőkkel rendelkező civil szervezetek, amelyek képesek biztosítani az EDUpont működését, azaz releváns és magas színvonalú programot létrehozni, és a különböző tevékenységeket megszervezi;
  • okos és kreatív emberekből álló csapatok, akik hozzá akarnak járulni a tanulók és a diákok jobb oktatásához, és az oktatás iránt érdeklődő emberek közösségét akarják építeni;
  • az iskolafenntartók (városok, VÚC), akik az oktatást prioritásként kezelik, szakmai támogatást kívánnak nyújtani az iskoláknak, és minőségi oktatást kívánnak nyújtani a tanároknak és az igazgatóknak.

Az EDUpont szervezője pályázati támogatásból lesz finanszírozva. A támogatás maximális összege 2500 euró, ami 2022 szeptemberétől 2023 januárjáig érvényes, de a támogatás meghosszabbítható a következő tanévre is. A Pontis Alapítvány nemcsak pénzügyi támogatást nyújt a szervezőnek, hanem biztosítja számára a továbbképzését, a tevékenységek koordinálását, és a közösségi hálókon a népszerűsítést.

További információk az Alapítvány honlapján találhatók. Hozzáférhetők magyar nyelven is. Jelentkezni 2022. június 30-ig lehet. 

A Generation 3.0 program egy éves ciklus, amelynek keretében a Pontis Alapítvány innovatív oktatási megközelítéseket keres, ezeket összekapcsolja az tanulóközösségekkel, segít a hatékony stratégiák kidolgozásában, és Szlovákia-szerte támogatja a terjesztésüket az iskolákban. A program célja, hogy az oktatásban alulról jövő változást idézzen elő, hogy minden gyermeknek és fiatalnak lehetősége legyen kibontakoztatni a benne rejlő lehetőségeket és elsajátíthassa a 21. századi élethez szükséges ismereteket és készségeket. A program olyan iskolák és civil szervezetek számára készült, amelyek már alkalmazzák ezeket az innovatív megoldásokat.

A Pontis Alapítvány erős és értelmes kapcsolatokat teremt a vállalati, a polgári és az állami szektor között három stratégiai témában – a szociális innováció, a filantrópia és a felelősségteljes vállalkozás. Ezekben szakértelmet épít, trendeket közvetít, elősegíti a hosszú távú hatást és inspirál.

Ezt már olvasta?

Cookies