Back to top

Pollák Anna kiválóan szerepelt Bakuban

Publikálva: 2019, július 22 - 18:37
Pollák Anna, a Dunaszerdahelyi Birkózóklub kiválósága az ötödik helyen végzett a bakui XV. Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon.
Pollák Anna kiválóan szerepelt Bakuban

Ahogy múlt héten beszámoltunk, a dunaszerdahelyi csapat két birkózója, Pollák Anna és Csörgő Tamás, 46 és 55 kilogrammos súlycsoportban versenyeztek az Azerbajdzsánban zajló viadalon, akiket Gaál Attila kadet szabadfogású válogatott edző készített fel a versenyre.

Az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált ezt megelőzően két éve éppen Győrben rendezték, két év múlva pedig Besztercebánya ad majd otthont neki. A tornát az Európai Olimpiai Bizottság (EOC) égisze alatt 2 évente rendezik, résztvevői pedig az 50 európai tagállam 14 és 18 év közötti sportolóiból kerülnek ki. A versenynek téli és nyári változata is van, melyeket 1993 óta azonos években bonyolítanak le. Az első EYOF-ot 1991-ben tartották Brüsszelben, az első téli fesztivált pedig 1993-ban, az olaszországi Aostában. Az idei a 29. a sorban, a nyáriak közül pedig a 15. A játékokat egyébként 1999 óta hívják EYOF-nak, addig az EYOD (Európai Ifjúsági Olimpiai Napok) elnevezésre hallgatott.

Pollák a 46 kg-os súlycsoportban ugyan éppen a későbbi győztes román versenyzővel találkozott a negyeddöntőben, akitől vereséget szenvedett, de Antuca menetelésének köszönhetően a vigaszágon folytathatta, méghozzá nagy sikerrel, s végül a magyarországi Matyi Viviennel mérkőzőtt a bronzért, de ott ellenfele győzött, viszont így is a kiváló ötödik helyet szerezte meg.

Annáinak és edzőinek gratulálunk!

Ezt már olvasta?

Címkék: birkózás
Cookies