Back to top

Polgármesteri emléklapot vett át Földes Henrietta

Publikálva: 2024, április 29 - 22:09
Dunaszerdahely város Polgármestere Földes Henrietta részére Dunaszerdahely város Polgármesterének emléknapját adományozta az ápolói ellátás terén elért rendkívüli érdemeiért, melyekkel kiérdemelte a legmagasabb ápolói kitüntetést, a „Fehér Szív” elismerést.
Polgármesteri emléklapot vett át Földes Henrietta

Földes Henrietta 1991-ben a dunaszerdahelyi kórház belgyógyászati osztályán kezdett általános nővérként dolgozni.

Szakmailag külföldön is megmérettette magát. Kölnben egy német katolikus kórházban nővérként dolgozott. Ezidő alatt továbbképezte magát, elvégezte az egyetemet. Hazatért, a dunaszerdahelyi kórházban a rehabilitációs és a belgyógyászati  osztály főnővéreként állt helyt.

2015-től pedig az ápolási igazgatóhelyettesi pozíciót tölti be. Nem szakadt el a nővéri munkától sem, hiszen a koronavírus-járvány alatt részt vett a tesztelésben és az oltások beadásában, illetve a Covid-osztályon is dolgozott. Földes Henrietta fontos feladatának tartja az új nővérgenerációk nevelését, akiknek igyekszik átadni tapasztalatait.

A dunaszerdahelyi kórházban létrehozott egy projektet Nyári iskola néven, amelynek lényege, hogy az Egészségügyi Középiskolából gyakornokokat alkalmaznak, akiknek később állást is kínálnak.

Az ő nevéhez fűződik a Denevér-projekt, amelynek keretében a sürgősségi ügyeletet a medikusok biztosítják, akik így szakmai gyakorlatot szereznek. Mindezek mellett minden évben megszervezi a nemzetközi ápolási konferenciát. Földes Henrietta munkáját a szakma is elismeri, tavaly átvehette a nővéreknek járó legmagasabb, Fehér Szív-kitüntetést.

(be, et, dszi)

Ezt már olvasta?

Cookies