Back to top

A Pogány Erzsébet-díj elismerésére várják a jelöléseket

Publikálva: 2022, szeptember 6 - 06:42
A Szövetség a Közös Célokért Pogány Erzsébetnek, a társulás néhai igazgatójának és társalapítójának állít emléket a Pogány Erzsébet-díj adományozásával.
A Pogány Erzsébet-díj elismerésére várják a jelöléseket

A díjra olyan személyeket lehet javasolni, akik legalább tíz éve részt vesznek a civil életben, akik a közösségépítésben és szervezésben példamutató, fáradhatatlan tevékenységet folytatnak vagy folytattak, és munkásságuk a Felvidékhez kapcsolódik.

Háttéremberek kitüntetése ez, mint ahogy Pogány Erzsébet is mindig jó háttérembernek tartotta magát, aki a megfelelő célokért, feladatokért a háttérben tevékenykedett. Mások ügyeit mindig jó szívvel segítette.

A közéletet alakító személyiségének jellemzői voltak a következetesség, a tudatosság, valamint az elkötelezettség. Pogány Erzsébet olyan példakép, aki meggyőződéssel, másokat lelkesítve vallotta, hogy a közösségünkért végzett kemény és kitartó munka lehet eredményes.

Soha ki nem fogyott az ötletekből, javaslatokból, kereste az utat, mit lehetne és kell tenni a felvidéki magyarságért.

Az elismerés második átadására november 19-éhez legközelebb eső pénteki napon, ünnepélyes és nyilvános keretek között kerül sor, mely ebben az évben 2022. november 18.

A Szövetség a Közös Célokért társulás által megalakított 7 tagú kuratórium az idei évben második alkalommal keresi a Pogány Erzsébet-díjra legérdemesebb embert. A kuratórium tagjai: Fekete Irén elnök, Hideghéthy Andrea titkár, valamint Pogány Tibor, Csémi Szilárd, Mézes Rudolf, Bárdos Gyula és Ladányi Lajos.

Jelölést kizárólag az arra szolgáló űrlapon a SZAKC tagszervezetein keresztül lehet megtenni 2022. szeptember 10. és 2022. október 10. között.

Amennyiben magánszemély tesz javaslatot, jelölését a SZAKC legalább egy tagszervezetének is támogatnia kell.

Érdeklődés esetén további információ a pozsony [at] szakc.sk e-mail címen kérhető.  Tagszervezeteink listája a SZAKC honlapján www.szakc.sk is megtalálható.

felvidek.ma

Ezt már olvasta?

Cookies