Back to top

pixBOX - a vidám fotókabin

Publikálva: 2016, február 25 - 07:18
A Kertész házaspár nemrég családi vállalkozást indított, a fotózás területén egy tájainkon újdonságnak számító szolgáltatást kínálnak. Ennek részleteiről faggattuk őket.

Hogy alakult a pixBOX? Milyen ötlet alapján?

A vidám fotókabin a tengerentúlról indult el világhódító útjára. Pár év elteltével annyira népszerű lett, hogy manapság Amerikában és Nyugat–Európában szinte elképzelhetetlen ünnepséget tartani, bulizni az ún. „photo booth” nélkül. Régiónkbeli meghonosításának ötlete a jól ismert és nemzetközileg is elismert esküvői fotós házaspártól, a vásárúti Kálmán családtól származik. Külföldi megbízatásaikon tapasztalták, hogy tőlünk nyugatabbra a fotódoboz már jó ideje hihetetlenül divatos a lakodalmakon, és úgy döntöttek beépítik a kínálatukba. Ezt a berendezést azonban nálunk túlontúl nehéz beszerezni, ezért időt és energiát nem sajnálva saját maguk építették meg. Elképzelésüket csakhamar siker koronázta, csupán egyetlen gondjuk akadt, az időhiány. A rengeteg esküvői fotózás és egyéb szolgáltatásaik mellett ugyanis nem maradt idejük erre az újdonságra.  Bár nagyon sok munkát fektettek a fejlesztésbe, nem maradt más lehetőségük: úgy döntöttek átadják másnak. Ekkor jöttünk be mi a képbe. Régi ismeretség köt össze bennünket, így hamar eszükbe is jutottunk. Meg voltak győződve róla, hogy hozzánk jó kezekbe kerülne és olyan nívósan folytatnánk, mint ahogy ők elkezdték. Nagyjából tíz perc beszélgetés után jött a megoldás, átvesszük a projektet és saját vállalkozásként építjük tovább.

Mi is valójában a pixBOX, miből áll?

Szó szerint egy roppant elegáns dobozt kell elképzelni. Egy „szemével” kandikál a külvilágra, ez az objektív, mely ránk fókuszál. A gép hangosan visszaszámol, közben pedig bepózolunk - akár egyedül, akár csoportokban, akár magunkra is vehetünk pár bolondos kiegészítőt a gazdag kelléktárból és persze mindet ki is próbálhatjuk, kombinálhatjuk, ha éppenséggel úgy tartja kedvünk. A képernyőn azonnal megpillantjuk az „alkotást”, ahogy elkészül, megoszthatjuk a közösségi oldalakon, megkaphatjuk adathordozókon, és még kinyomtatva is átvehetjük, mindezt rögtön a helyszínen a mulatság forgatagában. A lényeg, hogy a gépezet mindent elvégez és közben csupa exkluzív, kitűnő minőségű portré születik és egyre oldottabb a hangulat a rendezvényen. Csapatunk biztosítja a technika helyszínre szállítását és összeszerelését a tökéletes bulifotókhoz, hogy ügyfeleinknek már semmi mással ne kelljen foglalkozniuk, mint a felhőtlen, önfeledt szórakozással.

A jó fotók készítésében kétségkívül a háttér is komoly szerepet játszik, és ez a mi dobozkánk esetében sincs másként. Éppen ezért fordítunk rá különös figyelmet. Általában fehér háttérrel dolgozunk, de szívesen megtervezzük, sőt, kérésre le is gyártjuk az igényeknek megfelelő teljesen eredeti darabot. Lehetőség van továbbá a háttér virtuális megváltoztatására is, hogy a kliens fantáziájának és a mi fotókabinunknak semmi sem szabhasson határt.

Milyen élményeket nyújt a pixBOX?

Sokkal többet nyújt, mint egy közös fotózkodás. Végre félre lehet tenni a fényképezőgép előtti komolyságot és merevséget, a felhasználó tökéletesen kiélheti kreativitását a pózolásban. Sokakban feszélyezettséget okozhat, ha meglátja a klasszikus fényképezőgép és a mögötte álló fotós kombinációját – a pixBOX esetében viszont saját maga készítheti el felvételeit a rendezvény résztvevőivel közösen. További pozitívum, hogy minden korosztályt bele lehet vonni, összekovácsolva ezzel az egész társaságot. Tapasztaltuk, hogy akik először szégyenlősen visszahúzódnának, azok is részt fognak venni benne anélkül, hogy megbánnák. A pixBOX-nak köszönhetően abszolút egyedi fényképeket lehet készíteni, és az eredményre várni sem kell, hiszen azonnal megtekinthető. Jólesik nekünk, hogy egy – egy alkalom után odajönnek hozzánk a látogatók megköszönni, hogy elvittük nekik a pixBOX-ot és boldogan viszik haza a képeket, hogy megmutassák másoknak is és elmeséljék, mekkora élményben volt részük. A vendéglátónak pedig különösen nagy öröm, hogy olyan programot biztosított meghívottjai számára, melyet sokáig emlegetni fognak.

Milyen eseményekre ajánlott a pixBOX?

Tulajdonképpen mindenhova illik, ahol emberek vannak. Ajánljuk bárkinek, aki életre szóló élményt óhajt egy családi ünnepségről, szeretne a kollégákkal egy céges rendezvényen mókázni vagy éppen vicces pillanatokat megörökíteni az osztálytársakkal ballagási banketten vagy szalagavatón. Szórakozóhelyeken, bálokon, osztálytalálkozókon is elképesztő hangulatot teremthet. Üzlethelyiség, étterem, kiállítás megnyitásán is alkalmas a színvonal emelésére. Olyan felejthetetlen eseményeken pedig, mint egy trendi legény – vagy leánybúcsú, vagy akár maga az esküvő nemcsak hogy ideális program, hanem kitűnő nászajándék is lehet az ifjú párnak. Tökéletes meglepetésként egy családi összejövetelen.

Kívánságra grafikai tervet is készítünk, a fotók keretén ugyanis feltüntethető a „főszereplő” neve, a cégembléma, az aktuális esemény megnevezése és időpontja, legyen szó bármely lehetőségről az imént felsoroltak közül. Maga a házigazda részéről is bónusz lehet, hogy a vendégek az emlékbe kapott frissen készült fényképeikkel térhetnek haza.

Milyen terveik vannak a jövőre nézve?

Örömünkre szolgál, hogy ahol ezidáig bemutatkozhattunk, csak pozitív visszajelzéseket kaptunk.  Szeretnénk továbbra is mindenben az ügyfeleink kedvében járni, ezért folyamatosan figyelünk esetleges észrevételeikre, kívánságaikra. Szeretnénk, ha minél többen megismernének bennünket és minél több eseményen tudnánk hozzájárulni a sikeres lebonyolításhoz, a vendégsereg színvonalas szórakoztatásához. A weboldalunkra látogatva minden fontos információt megtalálnak az érdeklődők. Ebben az időszakban pedig különleges kedvezménnyel kedveskedünk leendő klienseinknek - március végéig történő foglalás esetén 15% kedvezményt nyújtunk szolgáltatásainkra. Elérhetőek vagyunk a www.pixBOX.eu weboldalon, illetve Facebook oldalunkon.

(ái)

PR-cikk

Ezt már olvasta?

Címkék: fényképezés
Cookies