Back to top

Piros pulcsis nappal zárult a karácsonyi vásár hete a Vámbéry Gimnáziumban

Publikálva: 2019, december 22 - 10:08
Pezseg az élet a Vámbéry Gimiben. A téli szünidő előtti utolsó héten zajlott a karácsonyi vásár, amelyet minden évben a harmadikosok szerveznek. A két harmadik osztály már hetekkel korábban elkezdte a készülődést Pintér Judit tanárnő segítségével. A hét folyamán különféle versenyek zajlottak. A diákok szorgosan díszítették az osztályokat, sütötték, majd az órák közti szünetekben árulták a süteményeket, a saját maguk által készített dísztárgyakat. Mindenki kíváncsian várta, vajon melyik lesz a legszebb osztály, kié lesz a legviccesebb zokni és a legkülönlegesebb karácsonyi pulóver, melyik osztály készíti a legjobb osztályképet. Az iskola aulájában egy csodaszép karácsonyfa jelezte a közelgő ünnepet.
Piros pulcsis nappal zárult a karácsonyi vásár hete a Vámbéry Gimnáziumban

Végre elérkezett az utolsó nap, december 20-a, a piros pulcsis nap, amikor mind a diákok, mind a tanárok piros pulóverben vagy piros ruhában érkeztek az iskolába. A karácsonyfán ragyogtak az égők, és ragyogott minden, amit áthatott az ünnep hangulata. Az osztályfőnöki órán megajándékoztuk egymást, azután minden osztály az aulába és a lépcsőkre vonult, majd a kultúrműsor következett. Füzék Patrícia és Vass Virág énekeltek, őket Kosztra Dóra és Tóth Sára fuvolajátéka követte, Nagy Fábián hegedült. Valkai Anett igazgatónő értékelte a tanévnyitó óta eltelt időszakot, kiemelte, hogy igazi diákközösség alakult iskolánkban. A nap fénypontja a közös éneklés volt: diákok és tanárok együtt énekelték a karácsonyi dalokat a gyönyörűen feldíszített karácsonyfa előtt. A Mennyből az angyal után további népszerű karácsonyi énekek következtek…csak énekeltünk és énekeltünk, együtt, mi, vámbérysek.

Az utolsó napon zajlott az iskolai kosárlabda-bajnokság döntője is. A lányok mezőnyében a II. A osztály, a fiúk versenyében a II.B osztály nyerte a döntőt. A nap egyik legérdekesebb színfoltja a tanárok és diákok kosárlabdameccse volt, melynek során a pedagógusok csapata a győztes fiúcsapattal mérkőzött meg. Megtelt a tornaterem, nagyon jó hangulatban szurkoltunk mindkét csapatnak. A meccset a tanárok csapata nyerte. Közben a kis tornateremben további versenyeken vehettek részt a vállalkozó kedvű fiatalok: girlandot fűztek, célba dobtak, horgásztak, megkeresték a szent család tagjairól készült képeket, amelyeket a szervezők az iskola épületében rejtettek el. Az egyes versenyszámokra kapott pontok összesítéséből alakult ki a végső sorrend.  Az egész héten zajló küzdelemből a kisgimisek, a IV. O osztály került ki győztesként. A 2. helyen a III.B, a 3. helyen az I.B osztály végzett.

Kívánjuk, hogy a karácsonyi ünnepek olyan meghitt és örömteli pillanatokat hozzanak kicsiknek és nagyoknak, amelyeknek mindannyian részesei lehettünk a hét folyamán és az utolsó napon.

Szabó Mária

Ezt már olvasta?

Cookies