Back to top

A Pingvinek hatalmas sikere

Publikálva: 2017, április 13 - 08:14
Fantasztikus sikerrel zárták a dunaszerdahelyi Pingvínek a 2016/2017-es téli úszókupát
A Pingvinek hatalmas sikere

2016. október 2-tól 2017.áprílis 8-ig majdnem minden hétvégén, 25.fordulón keresztül küzdöttek a szerdahelyi pingvínek.A tavalyi győztes Pék Dezső fiatalabb klubbtársának Nyáry Richardnak adta át a vándorserleget. Ilyen még nem történt a Cseh téli kupa történelmében, hogy egymás után külföldön marad a serleg, azaz második éven keresztül dunaszerdahelyi Pingvíneknél.A férfiaknál Richard a nőknél pedig Magda Okurková lett az abszolút győztes.

Tavaly ilyenkor közösen úszták át az Európát és Afrikát összekötő Gibraltár-i szorost új szlovák és cseh csúccsal. A hosszú téli úszások után rövid pihenőt tartanak a Pingvínek és közösen fognak készülni az Atlanti óceánt és Északi tengert összekötö Kaledóniai csatorna/ 96 km/ átúszására egész Skócián keresztül, beleértve a LOCH NESS-i tavat is.A csapattal tart Pék Dezső is, aki 3. helyezést ért el korosztályában a Cseh kupában. Természetesen ikertestvére Bandi is erősíti a csapatot,Továbbá Mihola Petr, Radek Suchopa, akik megnyerték korosztályukat.

A Pigvíneket a somorjai gyökerekkel a Cseh maratoúszó válogatott volt edzője Rostislav Vitek erősíti. Minden jel arra mutat, hogy a Pingvínek ilyen erős csapattal további világraszóló eredményeket fognak elérni.

Ezt már olvasta?

Címkék: Sportfanatic
Cookies