Back to top

Petráš és Veselovský meghívója a válogatott összetartásra

Publikálva: 2022, december 2 - 06:08
A szlovák labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Francesco Calzona a DAC két tagját is meghívta a Szencen tartandó szezonutáni összpontosításra.
Petráš és Veselovský meghívója a válogatott összetartásra

December 4-e, vasárnap és december 9-e, péntek között kerül megrendezésre a szlovák felnőttválogatott az őszi szezon utáni összetartása. A szenci összpontosítás lehetőséget ad Francesco Calzona szövetségi kapitánynak, hogy megismerhesse a nemzeti mez további várományosait. A szlovák együttes csak edzeni fog, mérkőzés nem szerepel a tervekben.

A 28 tagú keretben főleg a hazai bajnokságban játszó futballisták találhatók, de a környező országokban, továbbá Németországban, Olaszországban és Spanyolországban szereplők is meghívót kaptak. Örömünkre a Fortuna Liga őszi felében mutatott teljesítményével Samuel Petrášés Dominik Veselovský is felhívta magára az olasz szakember figyelmét.

„A Szlovák Labdarúgó-szövetséggel közösen szervezzük ezt az összpontosítást, amelyen főleg fiatal futballisták vesznek részt, mert szeretném felmérni a bennük rejlő lehetőségeket. Azért választottuk ezt az időpontot, mert a világbajnokság miatt minden pontvadászat szünetel, így a klubok könnyebben elengedték a játékosaikat. Ez nagyon fontos a válogatott jövőjére nézve. Néhány idősebb labdarúgót is meghívtam, akik már hosszabb ideje tagjai a csapatnak. Azért lesznek ott, hogy jó példával járjanak elöl. Öt napot töltünk együtt, naponta két edzést abszolválunk. Folyamatosan azon dolgozom, hogy jobban megismerjem a szlovák labdarúgást. Intenzív hét elé nézünk” – nyilatkozta Francesco Calzona a Szlovák Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapjának.

„Adrian Guľa és Pavol Hrnčiarik edzők jelezték, hogy lehetőségem nyílhat részt venni az összpontosításon és hogy a szezon őszi felének zárását követő egy hétre ne tervezzek semmilyen kirándulást. Izgatott voltam és amikor napvilágot látott a lista, nagy öröm volt látni a nevem a környező bajnokságok legjobb játékosainak társaságában. Többé-kevésbé ismeretlen környezetbe csöppenek, de nagyon várom a minőségi edzéseket. Az összpontosítást a felnőttválogatottnak szervezik, ez pedig a legmagasabb szint, ahol egy futballista az országát képviselheti. A csapat mellett Novota János személyében egy új kapusedző található, akinek gazdag tapasztalata van a szlovák bajnokságból és külföldről is, ráadásul a nemzeti csapatban is szerepelt. Az ő tapasztalataiból mindenképpen meríthetünk” – mondta Samuel Petráš.

Dominik Veselovský is várja már az új élményeket és a felnőttválogatottban való bemutatkozást. „Boldog vagyok, amiért legalább egy ilyen összetartáson képviselhetem Szlovákiát, nagyon várom már azt a néhány napot. Minőségi és kemény edzésekre számítok. Több tapasztalt futballista is meghívót kapott, bízom benne, hogy sikerül valamit ellesni tőlük. Elsősorban szeretném kiélvezni” – állapította meg a fiatal középpályás, aki a 21 éven alatti válogatottnak is a tagja.

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Cookies