Jelenlegi hely

A Pető Intézet és a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségének közleménye

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2020, január 11 - 11:08 | Közérdekű
A budapesti székhelyű, világszerte nagy elismertségnek örvendő Pető Intézet (Semmelweis Egyetem Pető András Kar) Magyarország kormánya, kiemelten a Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. közreműködésével 2014 óta szervezi a Kárpát-medencében a mozgássérült gyermekek és felnőttek konduktív fejlesztését, rehabilitációját.
A Pető Intézet és a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségének közleménye

2017-ben a Pető Intézet Felvidéken is elkezdte munkáját egyszeri állapotfelmérés formájában, majd 2019-ben az érintettek háromhetes fejlesztésére, rehabilitációjára került sor.

Idén 2020. január 20-tól január 31-ig kerül sor a térítésmentes fejlesztő kezelésekre, az érintett gyermekek és felnőttek két héten át tartó intenzív rehabilitációjára az intézet szakemberei segítségével Komáromban, a Danubius diákotthonban (Komárno, Dunajské nábrežie 1164/10). Az épület mozgássérültek számára is jól megközelíthető.

A 2 hetes intenzív konduktív pedagógiai fejlesztő, rehabilitációs programokkal elsősorban az idegrendszeri károsodás következtében mozgássérült szlovákiai magyar gyermekeket és felnőtteket segítenék.
Új beteget is fogadnak, amennyiben részvételi szándékukat jelzik 2020. január 16-ig, péntekig, a novakmonika.szmpsz [at] gmail.com címen vagy a +421 915 757 227-es telefonszámon.

Az első konzultációra 2020. január 20-án, 9 órai kezdettel kerül sor Komáromban, Danubius diákotthonban.

felvidek.ma