Back to top

Pénzügyi készségek fejlesztése a szakközépiskolában

Publikálva: 2018, november 6 - 18:15
Már második éven kerül sor a Neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskolában az OTP READY Alapítvány pénzügyi képzésére.
Pénzügyi készségek fejlesztése a szakközépiskolában

Már második éven kerül sor iskolánkban az OTP READY Alapítvány pénzügyi képzésére. A tavalyi előadások sikeressége után diákjaink örömmel vesznek részt az interaktív órákon. Október és november folyamán több mint 120 diákunk szerez hasznos „pénzügyi” tudást.               

A képzés célja, hogy hozzájáruljon a felelősségteljes, fiatal generáció neveléséhez. Játékos módszerrel értelmezik a jövedelemszerzés, ésszerű gazdálkodás fogalmait, melynek célja a jövőbeli helyes gazdasági döntések elősegítése. A gazdasági alapismeretek mellett hangsúly van a diákok személyiségének fejlesztésén is. A kis csoportokban zajló tréningek során az előadók négy témakört dolgoznak fel a diákok életkorának és tanulmányainak megfelelően:

  • Értékek és gazdaság
  • Pénzügyi döntések
  • Célok és költségvetés
  • Élet az iskola után.

A gazdasági alapismeretek mellett felhívják a figyelmet olyan fontos értékekre is mint a takarékosság és a környezetvédelem. A diákjaink részéről pozitívak a visszajelzések, az előadások hangulata felszabadult. A tanult gazdasági ismereteket nagyon jól tudjuk hasznosítani a szakórák keretén belül.

Orbán Mária, közgazdász, az iskola szaktanára

 

Ezt már olvasta?