Jelenlegi hely

A Pénzmágnes döntőjében Kolozsvárott

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, december 16 - 12:38 | Oktatás
Az Informatikai és Szolgáltatóipari Szakközépiskola két diákja Bereznai István és Sulytner Vivien bejutott a „Pénzmágnes – kulcs a gyarapodás” című nemzetközi gazdasági vetélkedőbe, melyet VII. alkalommal szervezett meg a Romániai Magyar Közgazdász Társaság, a Magyar Mágnás Egyesület, valamint Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem partnerségével.
A Pénzmágnes döntőjében Kolozsvárott

Az első forduló november 19-én zajlott, ahol a diákjainknak online teszt keretén belül pénzügyi és számviteli tudásukról kellett számot adniuk. Az idei vetélkedőre közel 300 középiskolás diák jelentkezett Erdélyből, Felvidékről, Délvidékről, Kárpátaljáról és Magyarországról. A december 13-án megrendezett döntőbe a legjobb 15 diák jutott be, melyet Kolozsváron tartottak. A döntőn diákjainknak két óra alatt elméleti tesztkérdésekre kellett válaszolniuk, majd ezt követték a számításos feladatok. A délután folyamán egy esettanulmányban mutathatták meg kreativitásukat és felkészültségüket. Az esettanulmány megoldását egy öttagú zsűri előtt kellett bemutatniuk, melynek tagjai a szervezők képviselői, a kolozsvári felsőoktatási intézmények oktatói, valamint a támogató vállalatok képviselői voltak.

Bereznai István a vetélkedőn az előkelő 4. helyen végzett, mindemellett elnyerte a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem különdíját is, melyet az esettanulmány legátfogóbb megoldásáért kapta, és ő lett a legjobban előadó versenyző is.

A diákok értékes jutalmakban részesültek, mint például: VIBE fesztivál belépő, könyvcsomag, powerbank és továbbtanulási kézikönyv.

Gratulálunk a kiváló teljesítményhez és helytálláshoz!

Bordás Sándor, közgazdász, felkészítő tanár

Németh Péter, közgazdász, felkészítő tanár