Jelenlegi hely

Péntekig kérhető személyesen a szavazói igazolvány

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2020, február 26 - 10:25 | Hírek
A Dunaszerdahelyi Városi Hivatalban személyesen egészen péntekig igényelhet szavazói igazolványt az a választásra jogosult személy, akinek Dunaszerdahelyen van az állandó lakhelye, de a választások napján másutt tartózkodik.
Péntekig kérhető személyesen a szavazói igazolvány

A választópolgár a szavazói igazolvány kiadását személyesen legkésőbb a választások előtti utolsó munkanapon igényelheti, tehát legkésőbb 2020. 02. 28-án a Városi Hivatal ügyfélfogadási idejében. A városházán az ügyfélfogadó irodában a 2. számú ablaknál a szavazói igazolványt haladéktalanul kiadják, egyúttal a választópolgárt kihúzzák azzal a megjegyzéssel, hogy szavazóigazolványt kapott . Az igazolvány lehetővé teszi, hogy a szavazó bármelyik település, bármelyik választókörzetében szavazzon. A választási bizottság előtt fel kell mutatni az érvényes személyazonossági igazolványt is.

Mozgóurna még a választás napján is igényelhető

Mozgóurna is kérhető, elsősorban egészségügyi okból, például kórházban fekvő beteg esetében, így a választóhelyiségen kívül is szavazhat a kérelmező. A választópolgár előzetesen igényelheti a mozgóurnát a városházán, a választások napján pedig a választókörzeti választási bizottságtól. A mozgóurnás szavazás a következő elérhetőségeken kérelmezhető: +421 31 590 39 17, +421 918 607 318 és +421 917 767 245.

A parlamenti választásokat február 29-én tartják meg. Ez lesz az önálló Szlovákia történetének nyolcadik parlamenti választása. A szavazóhelyiségek 7 órától 22 óráig tartanak nyitva. Dunaszerdahelyen 18 választókörzetben lehet szavazni. A választásokon 25 párt és mozgalom indul, kettővel több, mint 4 éve. A jelöltlisták elérhetők a belügyminisztérium oldalán:  http://www.minv.sk/?nr20_kandidati.

A parlamenti választásokat megelőző kampány szerdán, február 26-ig tart és 48 órával a választások előtt ér véget. A pártok a kampány finanszírozására maximálisan 3 millió eurót köthetnek és kötelező transzparens számla vezetése. Bővebben a választásokról:  www.minv.sk/?volby-nrsr

https://dunstreda.sk/hu/valasztasok-szlovak-koztarsasag-nemzeti-tanacsaba-0

Választási infovonal a belügyminisztériumban

Február 24-től egészen a szombati urnazárásig működik a belügyminisztérium választási infovonala.

A választópolgárok egész héten kérdéseket intézhetnek a kompetens belügyi alkalmazottakhoz a választásokkal kapcsolatban.  A kérdéseket a következő telefonszámokon tehetik az érdeklődők: 02/ 4859 2317, 02/ 4859 2312   7:30 órától  15:30 óráig. Szombaton egészen 22,00 óráig élnek ezek a telefonvonalak.

dunstreda.sk