Back to top

Pénteken megkezdődik a sárga-kékek nyári felkészülése

Publikálva: 2023, június 9 - 06:10
Pénteken a DAC játékosai számára véget ér a nyári pihenő, a felkészülés kezdetén tesztelésen vesznek részt.
Pénteken megkezdődik a sárga-kékek nyári felkészülése

Egy nap híján három hét után véget ér a pihenőidőszak, a sárga-kékek június 9-én, pénteken – az élvonal tizenkét szereplője közül elsőként – kezdik meg a 2023/24-es idényre való felkészülést. Az első összejövetel holnap délelőttre van betervezve, a nyitónap pedig az erőnléti felmérések jegyében telik majd. Az első közös edzést szombaton abszolválja a gárda.

A nyári felkészülés kizárólag hazai környezetben, a DAC akadémián zajlik, ahol az első mérkőzésünket is játsszuk: egy hét múlva szombaton, június 17-én a másodosztályú FK Pohronie csapatát fogadjuk. Egy héttel később a közeli Békén (Mierovo) a Brünn együttesével mérkőzünk, ezt követően pedig a Rapid Bukarest látogat az akadémiánkra. A július elsejei, szombati ellenfelünk intézése még folyamatban van. A főpróbát július 4-én, kedden abszolváljuk a MOL Arénában a bécsi Rapid ellen, amely az osztrák élvonalbeli bajnokság 4. helyén végzett, így az Európa Konferencia Liga 3. selejtezőkörébe kvalifikálta magát.

Csapatunk az első tétmérkőzését az EKL 1. selejtezőkörében abszolválja az új idényben, amely július 13-án, csütörtökön kerül megrendezésre. Az ellenfelünk kilétére a június 20-i sorsoláson derül fény. A hazai élvonal küzdelmeit július utolsó hétvégéjén kezdjük a Nagymihály otthonában.

A tavaszi játékoskeret tagjai közül Ricardo FerreiraAhmet Muhamedbegovic, Cesar Blackman, Eric Davis, Enis Fazlagić, Sebastian Nebyla és Dominik Kružliak már nem nálunk kezdi meg a nyári felkészülést, míg Kalmár Zsolt, Nikola Krstović, Ammar Ramadan és Yhoan Andzouana a válogatottbeli kötelességeit teljesíti, így ők később csatlakoznak a csapattársaikhoz. 

A DAC 1904 nyári felkészülésének menetrendje:

Június 9., péntek, 9:45 ó: a felkészülés kezdete, DAC Akadémia
Június 17., szombat: DAC 1904 – FK Pohronie (DAC Akadémia)
Június 24., szombat: DAC 1904 – Zbrojovka Brno (Béke)
Június 28., szerda: DAC 1904 – Rapid Bukarest (DAC Akadémia)
Július 1., szombat: az ellenfél kiléte tárgyalás alatt
Július 4., kedd: DAC1904 – Rapid Wien (MOL Aréna)

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC
Cookies