Back to top

Pénteken jön a szuperprodukció

Publikálva: 2016, április 19 - 08:06
A Szent György-napok és városi búcsú keretében érkezik az ExperiDance táncszínház Én, Leonardo. A fény születése című nagyszabású szuperprodukciója városunkba.

Pénteken 19 órától a városi sportcsarnokban tekinthetik meg az érdeklődők a darabot.

Leonardo da Vinci élete és művészete legendák és összeesküvés-elméletek kedvelt témája. E titkok nyomába ered az ExperiDance Én, Leonardo című legújabb darabja, kiemelve da Vinci életútjának és munkásságának legrejtélyesebb epizódjait, mindezt egyedülállóan modern stílusban. Így válik, többek között, a drónos tánc a darab kuriózumává, mely a repülés technológiáját láttatja Leonardo szemével. A ma még elsődlegesen a hadiiparban használt drón technológia, mint hatásos színpadképi elem jelenik meg az ExperiDance új showjában mutatva, hogy a világhírű táncszínház most a megszokottnál is extravagánsabb látványvilággal készül.

A darab két főszereplője az idős és a fiatal Leonardo. A fiatal sikerre éhes karrierista, aki gyakran hoz hirtelen, meggondolatlan döntéseket, aminek zsenialitása és művészete látja kárát. Az idős Leonardo ennek az életstílusnak tart tükröt. A darab megrázó fordulattal végződik: Leonardo híres művének, Az utolsó vacsorának befejezésekor szembesül saját szellemi tékozlásával.

A produkció erősen épül Leonardo más híres festményeire, így a Mona Lisától kezdve a Sziklás Madonnáig, számtalan kép megelevenedik a színpadon, sőt, a Vitruvius-tanulmánnyal is sokat játszanak a koreográfiákban. A díszlet, a jelmezek és a cselekmény is modern stílusban közelíti meg a reneszánszt, a szereplők pedig mai zenére fognak táncolni.

A belépés ingyenes.

Ezt már olvasta?

Cookies