Back to top

Példaértékű sportnapot tartottak

Publikálva: 2023, május 6 - 11:29
A Felvidéki Fogyatékkal Élők Szövetsége (FEFOSZ) dunaszerdahelyi alapszervezete és az RC FEFOSZ Dunaszerdahely–Csallóközi regionális egyesület lebonyolításában Gondoskodó város – Esélyegyenlőségi nap és V. Jubileumi Csallóközi kupa címmel szerveztek sportnapot május 6-án a Kodály Zoltán Alapiskola tornatermében.
Példaértékű sportnapot tartottak

A Sporttal az esélyegyenlőségért! mottóval a mozgáskorlátozottak és egészségkárosultak számára szervezett sportnapon a résztvevők íjászat, triatlon, darts, futball és boccia versenyeken mérettették meg magukat. A szervezők azzal a céllal hívtak életre a különleges sportnapot, hogy a csallóközi régióban versenyzési, közösségépítési lehetőséget biztosítsanak az amatőr státuszú, sérültséggel élő személyek, illetve sportkörök és csapatok számára. 

A versenyekben a fogyatékkal élő, az egészségkárosodott és a mozgáskorlátozott játékosokkal közreműködhettek a családtagok, illetve segítők, szimpatizánsok is, mivel a rendezvénnyel a társadalomba való beilleszkedést kívánták elősegíteni.

A sportnapot regisztráció előzte meg, majd az ünnepélyes megnyitón Dunaszerdahely városa részéről Karaffa Attila és Puha György alpolgármesterek, valamint Michal Deraj, a járási hivatal elöljárója köszöntötte a meghívott egyesületeket, közöttük a Dunaszerdahely testvérvárosából érkező Győri Atlétikai Klub elnökét, Papp Oszkárt és csapatát, a Csefosz SE és a Fogócska SE vezetőjét, Medvegy Juditot és csapatát, a Dunaszerdahelyi Mentálisan Serülteket Segítő Társulás vezetőjét, Lanstyák Editet és kíséretét, Sárközi Tibort, a FEFOSZ elnökét, a tatabányai Humanitás SE elnökét, Kiss Gábort és kíséretét, a dunaszerdahelyi csoport vezetőjét, Szabó Bélát és kíséretét, a FEFOSZ Nagymegyeri Forrás vezetőjét, Hír Sándort és kíséretét, a nagypakai GRACE egyesület vezetőjét, Sárközi Irént és kíséretét, a vakok és gyengénlátók dunaszerdahelyi szervezetének elnökét, Marcinkó Saroltát, valamint a Kodály Zoltán Alapiskola igazgatóját, Ibolya Olivért és a kodályos tanulókat, akik mint önkéntesek vettek részt.

„A jó ügyet kell és kötelességünk is támogatni, ezt mutatja a mai, a város segítségével szervezett sportnap is. Természetesen az önkormányzatnak van még mit tennie, hiszen semmi sem tökéletes, de igyekszünk az egészségkárosodott és a mozgáskorlátozott polgárok számára megfelelő körülményeket teremteni”

– fogalmazott Karaffa Attila. 

Dr. Puha György alpolgármester elmondta, csodálatra méltó

„az az erő és tenni akarás, amit önök képviselnek, amelyet számunkra, »egészségesek« számára példaképül állítanak. Egy közösség fokmérője az is, ahogyan megmutatja, miképp tud gondoskodni a rászorulókon, a kiszolgáltatottakon. Ezért is tartom fontosnak, hogy támogassuk az önök küldetését, misszióját”

– emelte ki az alpolgármester. 

„Nagyon fontos, hogy önök között legyünk, hogy megismerjük egymást” – emelte ki köszöntőjében Michal Deraj járási elöljáró, hozzátéve, hogy minden az egészségükben korlátozott számára jár a segítség, hogy érezniük kell, fontosak a többségi társadalom számára. 

A szervezők részéről elhangzott, hogy Dunaszerdahelyen valóban mindenki számít, hiszen a város szívén viseli a fogyatékkal élők gondjait, problémáit és segíti a településen és a környékén fogyatékkal élőket a társadalomba való integrálásában. „A városban minden feltétel adott ahhoz, hogy a fogyatékkal élők teljes életet élhessenek. Gondoskodó városunkban mindenki, aki valamilyen formában fogyatékkal él, azt érzi, hogy része a közösségnek, és tiszteletet és támogatást kap és így teljes életet élhet” – hangzott el. 

A megnyitót követően rövid kulturális műsor színesítette a sportnapot, majd a megjelent szervezetek tagjai egészségmegőrző programon és különféle sportversenyeken vettek részt.

A rendezvény Dunaszerdahely Város Önkormányzatának a támogatásával valósult meg.

(nagy)

Ezt már olvasta?

Címkék: FEFOSZ
Cookies