Back to top

Pegazus Alkotópályázat 2024

Publikálva: 2024, május 7 - 08:00
A Szlovákiai Magyar Írók Társasága idén is meghirdeti irodalmi alkotópályázatát szlovákiai lakhellyel rendelkező alkotók részére az alábbi kategóriákban:
Pegazus Alkotópályázat 2024
  • I. kategória: vers
  • II. kategória: próza

Beküldési határidő: 2024. július 1.

Pályázhatnak önálló kötettel még nem rendelkező szerzők, magyar nyelvű alkotásaikkal. Korhatár nincs. A pályázatra érkezett munkák mindegyikéhez a megbízott mentor javaslata szükséges ahhoz, hogy az arra érdemes mű, illetve annak szerzője a bírálóbizottság elé kerüljön. Próza esetében a mű terjedelme nem haladhatja meg a 12 000 karaktert. Líra esetében egy szerző öt verssel nevezhet be. A pályázatra kizárólag olyan művek nevezhetők, melyek sem online, sem nyomtatott formában nem jelentek meg, megjelenésük jelenleg nincs folyamatban és a pályázat lezárulásáig nem is várható.

A pályázó feladata:

  • A felsorolt mentorok – Z. Németh István, Póda Erzsébet, Morva Mátyás, Hogya György, Király Anikó – közül minden pályázó kiválaszt egyet, akivel dolgozni szeretne.
  • Ha ez megtörtént, jelentkezik a Társaság titkárságán (elérhetőségek: mobil: 0911239479, e-mail: szmit [at] szmit.sk) ahol postafordultával megkapja a mentor elérhetőségeit.
  • A szerzőnek a mentor nyújt segítséget abban, hogy a bírálóbizottság elé színvonalas pályamű kerüljön.
  • Végezetül a pályázó a mentortól begyűjti az 5 – 10 soros ajánlást, és azzal együtt adja le a pályázatát, elektronikusan is.

A pályázat jeligés. A pályázatokat elektronikusan kell leadni a szmit [at] szmit.sk e-mail címre. Pegazus Alkotópályázat. A jeligét, az ajánlást, nevet, címet és a telefonszámot is kérjük külön levélben elküldeni. A jelige az oldalszámokkal ellátott kézirat minden oldalán szerepeljen!

  • Az értékelésről szakmai zsűri gondoskodik: Petőcz András Babérkoszorú-díjas és József Attila-díjas költő és író, Gál Éva irodalomtörténész, Bolemant László költő, műfordító.

A díjak, mindkét kategóriában: értékes könyvcsomag, meghívás a XXVI. Fiatal Írók Táborába, publikálási lehetőség az Opus irodalmi folyóiratban.

Az ünnepélyes eredményhirdetés az augusztusi XXVI. Fiatal Írók Táborában lesz. Pontos időpontról később tájékoztatjuk az érintetteket.

(szmit)

Ezt már olvasta?

Cookies