Back to top

Pavol Šafranko az Aalborghoz igazol

Publikálva: 2017, augusztus 20 - 08:27
A DAC megegyezett a négyszeres dán bajnok Alborg BK-val Pavol Šafranko átigazolásáról. Már csak az orvosi vizsgálat van hátra.

„Nem könnyű búcsút venni Paľotól, de természetes, hogy a klubok érdeklődnek egy fiatal játékos iránt, akinek jól sikerül a szezon. Šafranko esetében mindez a sikeres U21-es Európa-bajnoksággal csúcsosodott ki. Büszkék vagyunk arra, hogy segíthettünk egy ilyen tehetséges futballista fejlődésében, és bízunk benne, hogy ez is alátámasztja azt, hogy a DAC egy jó választás a labdarúgóknak. Köszönünk neki mindent, amit a DAC-ért tett, és természetesen sok sikert és főleg sok gólt kívánunk az új csapatánál. Fel voltunk készülve arra, hogy távozik, és hamarosan informáljuk a közvéleményt a támadószekciónk megerősítéséről,” jelentette ki a DAC 1904 sportigazgatója Jan Van Daele.

A csupa szív befejezőcsatár és a nagy harcos, aki gyorsan megkedveltette magát a dunaszerdahelyi szurkolókkal, szülőfalujában, Brúsnicában ismerkedett meg a labdarúgás alapjaival. Az első játékosigazolványát Sztropkóban kapta, majd tizenhat évesen eligazolt Sároseperjesre. A zólyombrézói kölcsönjátéka alatt nyújtott jó teljesítményével hívta fel magára a figyelmet: tavaly ősszel a vasgyáriak mezében 18 bajnoki mérkőzésen négy gólt lőtt az élvonalban. A legutóbbi téli szünetben igazolt a Csallóközbe.

A DAC sárga-kék mezében összesen 16 összecsapáson lépett pályára a Fortuna Ligában, amelyeken további hat gólt lőtt, és adott három gólpasszt is. Talán a legemlékezetesebb gólját áprilisban szerezte a pozsonyi Slovan ellen, amellyel egyúttal a „Tavasz gólja” klubversenyt is megnyerte. Érdekesség, hogy a vele lejátszott tizenhat mérkőzésből mindössze egyet veszített el a csapat - a tavalyi évad utolsó fordulójában, Rózsahegyen.

Šafranko az idei U21-es Európa-bajnokságon is jó teljesítményt nyújtott, ahol mindhárom csoportmérkőzésen csereként lépett pályára. Rögtön a hazai, lengyel válogatott elleni nyitómeccsen sikerült betalálnia, és az ő góljával győzött a szlovák válogatott.

A felnőttválogatottban is bemutatkozott, eddig két nem hivatalos találkozón szerepelt: 2017. januárjában Uganda és Svédország ellen kapott lehetőséget.

Pavol Šafranko új klubja a négyszeres bajnok (legutóbb a 2013/14-es szezonban) és háromszoros kupagyőztes dán Aalborg BK, amely első dán együttesként jutott be a Bajnokok Ligája csoportkörébe (1995). Šafranko Európa északi részén találkozhat honfitársaival, Filip Lesniakkal és Jakub Sylvestrrel, akik szintén az AaB piros-fehér mezét viselik.

„A DAC szurkolóinak köszönöm a támogatást, amit nem csak a lelátókról kaptam. Valóban otthon éreztem magam Dunaszerdahelyen. Sok remek embert ismerhettem itt meg, és szereztem pár új barátot is, akiket nagyra becsülök. Remélem, hogy úgy emlékeznek majd rám, mint aki minden mérkőzésen maximális teljesítményt akart nyújtani a DAC színeiben. Mindenkinek köszönök mindent. Az életben mindenkinek megvannak az álmai, céljai, én pedig követem azokat. Mindig is szerettem volna kipróbálni a légiós életet. Úgy tekintek erre az átigazolásra, mint egy következő lépésre álmaim beteljesüléséhez, amely az angol Premier League. Viszont nem örökre távozom, és bízom benne, hogy amikor visszatérek Szlovákiába, a DAC-nál tárt karokkal várnak majd. Mindig szívesen térek majd ide vissza,” jelentette ki búcsúzóul Šafranko.

Forrás: fcdac.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Pavol Šafranko
Cookies