Back to top

Pavol Diňa: A DAC egyértelműen jobb volt

Publikálva: 2023, augusztus 9 - 06:24
„Azt mondtam a kassai barátaimnak és egykori csapattársaimnak, hogy a Dunaszerdahelynek kívánom a három pontot, mert gyönyörű éveket töltöttem itt.” A DAC élvonalbeli történelmének a legjobb góllövője szerencsét hoz a DAC-nak.
Pavol Diňa: A DAC egyértelműen jobb volt

A szombati DAC-Kassa (5:2) bajnoki találkozó előtt két legendánk, Pavol Diňa és Szaban Tibor vehetett át egy emlékmezt a klubvezetéstől a születésnapjuk alkalmából. Júliusban mindketten a 60. életévüket töltötték be. Pavol Diňát majdnem másfél év után üdvözölhettük újra a stadionunkban. „Köszönöm a meghívást. Ismét remekül éreztem magam a MOL Arénában, nagyon boldog vagyok, hogy újra ellátogathattam ebbe a gyönyörű stadionba. Legutóbb tavaly tavasszal jártam itt, amikor is 2:1-re legyőztük a Slovant, most pedig újra három pontot szerzett a DAC. Talán szerencsét hozok, gyakrabban kellene járnom… (nevet) A nagyobb tudás egyértelműen a hazaiak oldalán állt, le a kalappal a játékosok előtt, akik komoly akarást mutattak és egészen a lefújásig küzdöttek” – mondta a hármas sípszót követően a DAC élvonalbeli történelmének legjobb góllövője. Pavol Diňa 1990 és 1994 között 122 bajnoki mérkőzésen 49 gólt szerzett együttesünk színeiben. Ezzel csúcstartó klubunk sárga-kék színeiben.

Az 1993/94-es idény során, amely az első önálló szezon volt az ország történetében, 19 találatával Pavol Diňa szerezte meg a gólkirályi címet. A Kassa elleni mérkőzésről ezt nyilatkozta: „Főleg az első félidőben mutatkozott meg a hazaiak egyértelműen nagyobb tudása, nem engedték helyzetbe kerülni a vendégeket. A meccs vége felé, a négygólos előnyük tudatában talán egy kicsit kiengedtek, így végül a Kassának sikerült két gólt is lőnie. Az emberek elégedettek lehettek, hét találatot és mindkét fél részéről jó játékot láthattak. Két sikertelen összecsapás után megfelelően reagált a DAC. Kár azokért a meccsekért, főleg a grúziai visszavágóért, de Nagymihályban is közel állt a győzelemhez a Dunaszerdahely. A Kassa elleni találkozó azonban egy kiváló meghívó volt a szurkolók számára.”

Bár a mostani FC Kassa egyik, Szlovákia második legnagyobb városában működött egykori klubot sem tartja elődjének, Pavol Diňa a Lokomotíva és az 1. FC színeiben is futballozott, így a keleti nagyvároshoz is fűzi kapcsolat. Szombaton azonban a DAC-ért dobogott a szíve. „Mindig azt mondom, hogy a pályafutásom legszebb szakaszát a DAC színeiben töltöttem. Azt mondtam a kassai barátaimnak és egykori csapattársaimnak, hogy a Dunaszerdahelynek kívánom a három pontot, mert gyönyörű éveket töltöttem itt.”

Pavol Diňa szerint a DAC egy újabb nagyon sikeres szezon elé nézhet. „Az idény elejét kell jól elkapni, mert a Slovan főleg az európai kupaporondon vívott összecsapásokon lesz motivált, így a DAC pontelőnyt építhetne ki. A Slovan és a Dunaszerdahely is remek csapattal rendelkezik, de a Nagyszombat is beleszólhat a versenyfutásba. Rengeteg függ majd az őszi idény első mérkőzéseitől, azok alapján sok mindenre választ kaphatunk.”

Az egykori remek gólvágó hatvanéves korában is tele van élettel, eszében sincs levenni a lábát a gázpedálról. Szinnán (Snina) nemcsak a stadion működtetéséért felel, egyúttal a fiatal tehetségeket is edzi. „Jól érzem magam, egészségileg minden rendben van. Vasárnap a Szinnával a Losoncot fogadtuk odahaza (a hazaiak 3:1-es győzelmet arattak a III. liga Keleti csoportjának nyitófordulójában – a szerk. megj.), aztán meglátjuk, hogyan tovább. Bízom benne, hogy még visszatérhetek a dunaszerdahelyi stadionba és ismét győzelemnek örülhetünk.”

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC
Cookies