Jelenlegi hely

Patrik Macej: Hatalmas erő sugárzik a csapatból

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, április 24 - 16:31 | DAC hírek
A DAC hálóőre szerint a jó eredmények mögött a gárda összetartó ereje van.
Patrik Macej: Hatalmas erő sugárzik a csapatból

A Zsolna elleni legutóbbi két mérkőzésen hat pontot szereztünk. Ki merted volna ezt jelenteni a tavalyi bajnok elleni dupla meccs előtt?

„Igen. Jelenleg hatalmas erő sugárzik a csapatból, ami meg is mutatkozott.”

Játékoskeretünket sérülések sújtják, összesen féltucat labdarúgó nem állhatott Rossi vezetőedző rendelkezésére. Hogyan értékeled azt a tényt, hogy képesek voltunk összeszedni magunkat?

„Ez nem erről szól, bárki képes helyettesíteni bárkit. Akárki is áll be a kispadról, az képes megmutatni a képességeit a pályán. Ez azért van így, mert összetartunk és egy csapat vagyunk. Ez maximálisan látható is a pályán.”

Mi döntött a javunkra vasárnap a Zsolna műfüves pályáján?

„Mindenki tudja, hogy a Zsolna nagyon erős otthon. Ritkán történik meg, hogy sorozatban két találkozón is pontokat veszítsenek. Szerdán a kupában nem tudták legyőzni a Rózsahegyet, így tudtuk, mi vár ránk. Viszont ismét megmutattuk a gárda erejét, mindenki derekasan helyt állt. Az én feladatom, hogy kivédjem a helyzeteket, megtartva evvel az együttest – ezért állok a kapuban. Nagyon örülök a győzelemnek és az újabb három pontnak.”

A második félidő indulása előtt a játékvezető levetette veled a kapudról azt a sálat, amelyet a mérkőzésekre hordasz. Nem ingatta meg az a pillanat a koncentrációdat?

„Semmiképpen sem. A szurkolók már észre vehették, hogy azt a sálat minden egyes találkozóra magammal hordom. Hiszek benne, hogy segít megvédeni a kapunkat. Egy nagy csapat vagyunk, és ha a szurkolók elkezdenek szidni a sál miatt – hát, az az ő dolguk. A DAC az én klubom, és szeretnék száz százalékot nyújtani mindenkinek, aki a része.”   

Forrás: fcdac.sk

Címkék: DAC, Patrik Macej