Back to top

Pályázati források elérhető távolságban

Publikálva: 2016, szeptember 8 - 19:59
A fejlődő régió címet kapta az a szerdán Kisudvarnokon megrendezett gazdasági konferencia, amelyet a Magyar Nemzeti Kereskedőház dunaszerdahelyi irodája szervezett.

A szakmai rendezvény elején Marczell Zoltán, Kisudvarnok polgármestere üdvözölte a jelenlévőket, majd Mátyás Áron, Magyarország pozsonyi nagykövetségének külgazdasági ataséja is köszöntötte a megtelt kultúrház közönségét, amelynek soraiban a régió településeinek polgármesterei, gazdasági szakemberei és cégvezetői foglaltak helyet.

Bödők Károly, a Magyar Nemzeti Kereskedőház dunaszerdahelyi irodájának vezetője az átaluk kínált szolgáltatásokról adott elő, majd Farkas Iván gazdaságpolitikus a felvidéki gazdasági helyzet aktuális kihívásaiba nyújtott betekintést, hangsúly helyezve arra, melyek lehetnek a kilábalás eszközei.

Ezt követően a pályázati források kerültek terítékre, előbb dr. Sóskúti-Varga Gergely a közvetlenül Brüsszelből lehívható támogatásokat vázolta fel, majd a rövid szünet után Lelkes Gábor a magyar-szlovák határon átnyúló támogatási lehetőségeket. A folytatásban pedig a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat is bemutatkozott, ahogy a résztvevő vállalatok is vázolhatták termékkínálatukat. A konferencia vállalatközi egyeztetésekkel zárult.

Ezt már olvasta?

Cookies