Jelenlegi hely

Pályázati felhívás általános iskolai és gimnáziumi tanulók részére

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2020, szeptember 11 - 14:35 | Oktatás
Az inámi önkormányzat és az egyházközség, a dunaszerdahelyi Pázmaneum Társulással, a Rákóczi Szövetséggel és a CSEMADOK-kal karöltve, HITVALLÓK címmel pályázatot hirdet olyan helytörténeti munka megírására, amely minimum három, maximum hat gépelt oldalnyi terjedelemben dolgozza fel egy-egy településen a II. világháború, illetve az azt követő kommunizmus időszaka alatti egyház-üldözés, a meghurcolt papok és lelkészek, illetve más egyházi szolgálatban álló személyek üldöztetésének történetét.
Pályázati felhívás általános iskolai és gimnáziumi tanulók részére

A pályázaton az általános iskolák felső tagozatos tanulói, illetve a gimnáziumi diákok vehetnek részt az alábbi feltételek betartásával.
A beküldött pályamunkának tartalmaznia kell:

1. az adott település legfontosabb adatainak és történetének összefoglalóját 

2. az üldözött személy(ek) életrajzát

3. az üldözés, meghurcolás konkrét eseményeinek leírását 

4. a település lakosságának reagálását a történtekre 

5. a megtörtént események rövid és hosszú távú következményeit 

6. az eseményt megörökítő emlékhely, emléktábla fotóját és keletkezésének körülményeit 

Beküldési határidő: 2021. május 20.

Beküldési cím: alzbeta.nagyova [at] dolinka.org, info@pazmaneum

A pályamunkák szakmai zsűri által történő kiértékelésére és díjazására „A felvidéki meghurcolt katolikus papok, hívek és Mons. Lénár Károly pápai káplán emlékének tiszteletére” címmel megvalósuló 2021. szeptemberi kegyeleti megemlékezésen kerül sor.

Minden pályázó jutalomban részesül.

A legjobb pályamunkákat a Pázmaneum társulás közös kiadványban is megjelenteti.

Azon településeken, ahol nincs alkalmas felső tagozatos  vagy gimnazista diák, aki fel tudná dolgozni az egykori üldöztetés tényeit, kérjük, hogy az egyházközség, a  CSEMADOK, illetve az önkormányzat képviselői versenyen kívül küldjék el a megadott címre a falujukban megtörtént események leírt összefoglalóját.

A pályázati felhívást azzal a céllal indítjuk útjára, hogy semmi se merüljön a feledés homályába az elmúlt történelmi események szenvedéseiből de egyben az adott települések és személyek bátor hitvallásáról is tanúskodó példáiból.

Címkék: felhívás