Back to top

Pályafutásuk legerősebb ellenfele

Publikálva: 2018, június 1 - 21:12
A tegnapi, szlovák-holland összecsapáson a DAC mindkét futballistája másodszor is pályára léphetett a nemzeti csapatban.

A szlovák válogatott tegnap felkészülési mérkőzésen Hollandiát fogadta Nagyszombatban. Ján Kozák szövetségi kapitány mindkét meghívott DAC-játékosnak lehetőséget adott a bizonyításra. Erik Pačinda az utolsó félórában, míg Ľubomír Šatka Pačinda után tíz perccel lépett pályára az 1988-as Európa-bajnok utódai elleni összecsapáson.

Mindketten 1:1-es mérkőzésállásnál kaptak szerepet, és az eredmény a lefújásig már nem is változott. Pačinda a vendégek egyenlítő találata után mindössze három perccel állt be. „Nem számítottam arra, hogy ennyire korán lehetőséget kapok. Egy színvonalas, jó iramú mérkőzés volt, amelyet élveztem. Az első félidőben mi voltunk a jobb csapat, a másodikban az ellenfél. Talán több lövési kísérletünk volt, de tiszta gólhelyzeteket nem igazán tudtunk kialakítani,” értékelte a tegnapi összecsapást a 29 éves támadónk. A saját teljesítményével összességében elégedett volt. „Úgy gondolom, hogy sikerült jól beugranom a mérkőzésbe. Kár azért a két passzért, amelyeknél talán csak egy fél lépés hiányzott. Az ellenfél megmutatta az erejét, amely olyan kiváló labdarúgókkal rendelkezik, mint Depay, Strootman vagy Promes.”

A tegnapi után Pačinda nagyjából 120 percnyi válogatottsággal és két mérkőzésen egy szerzett góllal rendelkezik. Azt még nem tudta megmondani, hogy a hétfői, Marokkó elleni (Genf, 20:00 óra) összecsapáson tovább növeli-e bármelyik mutatóját. „Meglátjuk, hogy a szövetségi kapitány hogyan rakja össze a gárdát. Bízom benne, hogy ismét lehetőséget kapok. Vasárnap repülünk Svájcba, ahonnan kedd reggel térünk haza.”

Šatka is tegnap abszolválta a második, felnőtt válogatottbeli fellépését. Az egykori utánpótlás-válogatott labdarúgó Hubočant váltotta a védelem közepében a 73. percben. Egy 22 éves labdarúgó önéletrajzában jól mutat a hollandok elleni húsz perc. „Ez igaz (nevet)… Remekül éreztem magam. Hollandia bizonyította, hogy remek csapat. Ők voltak eddigi pályafutásom egyértelműen legerősebb ellenfelei. A mérkőzés utáni érzéseim fantasztikusak, tényleg nagyon örülök annak, hogy döntetlen állásnál is legalább ennyi játékpercet kaptam a szövetségi kapitánytól,” árulta el a tavalyi U21-es Európa-bajnokság résztvevője. Milyen utasításokkal látta őt el Kozák a pályára lépése előtt? „Főleg taktikai dolgokról volt szó, és sok szerencsét kívánt. Bár a védelemhez nem igazán akart hozzányúlni, Hubočannak le kellett jönnie. Marokkóról eddig abszolút nem esett szó, így még nem tudom, hogy lehetőséget kapok-e. Én minden percnek örülnék.”

A csehszlovák és a szlovák válogatottban szerepelt DAC-játékosok frissített listája:  

Tibor Mičinec 1 mérkőzés, 1 gól (a DAC előtti és utáni korszakkal együtt: 7/1)

Ján Kapko 1/0 (3/0)

Fieber Péter 4/0 (4/0)

Rudolf Pavlík 1/0 (1:0)

Vladimír Weiss 8/1 (31/2)

Pavol Diňa 3/0 (3/0)

Ľubomír Michalík 1/0 (8/2)

Erik Pačinda 2/1 (2/1)

Ľubomír Šatka 2/0 (2/0)

(a lista csak azokat a játékosokat tartalmazza, akik a DAC-ban töltött időszakuk során szerepeltek a válogatottban)

Forrás: fcdac.sk

Ezt már olvasta?

Cookies