Back to top

Pačinda és Šatka bevetésre készen a válogatottban

Publikálva: 2018, május 29 - 17:47
Erik Pačinda és Ľubomír Šatka a szezon végén még a válogatottal készül, miközben Eric Davisnek pályafutása legnagyobb lehetősége lebeg a szeme előtt.

A szlovák válogatott két felkészülési mérkőzéssel zárja az idényt. Május 31-én, csütörtökön Hollandiát fogadja Nagyszombatban (20:45 óra), míg a 2018-as VB-résztvevő Marokkóval semleges pályán, Genfben mérkőzik meg (június 4-e, hétfő, 20:00 óra). A csapat tegnap Szencen találkozott, és a DAC két labdarúgója, Erik Pačinda és Ľubomír Šatka is jelentkezett Ján Kozák szövetségi kapitánynál.

Mindketten felkészültek az újabb válogatottbeli rajtok gyűjtésére, és annak bizonyítására, hogy érdemes volt őket meghívni a nemzeti csapatba. „Bízom benne, hogy rendben lesz a lábam. Múlt hétfőn még Dunaszerdahelyen edzettem a csapat fizioterapeutája, Lukáš Hačkulič felügyelete alatt. Ezt követően hazautaztam Kassára, kicsit kimentem futni, de igyekeztem nem túlságosan megterhelni a sérült izmom. Az orvosok még biztosan vetnek majd rá egy pillantást, de jól érzem magam, és felkészültem a pályára lépésre,” állapította meg Erik Pačinda, aki április 8-án, a Trencsén elleni idegenbeli találkozón szenvedett izomsérülést. „Nehéz előre megmondani, hogy mennyi lehetőséget kapok, hiszen sok labdarúgó érkezett az összetartásra. Minden egyes percért hálás leszek. Minden játékosnak az az álma, hogy bekerüljön a nemzeti csapatba, és ilyen mérkőzéseken futballozhasson. Az a célom, hogy legalább pár percnyi játéklehetőséghez jussak, és hazai környezetben, a nagyszombati szurkolók előtt legyőzzük Hollandiát. Ezután szeretnénk jó eredményt elérni a másik érdekes ellenfél, Marokkó ellen is. Bízom abban, hogy mindkét összecsapást sikeresen abszolváljuk. Jó a hangulat, már vártuk a játékosokkal és az edzőkkel való találkozást,” tette hozzá a DAC elmúlt három idényének legeredményesebb játékosa.      

Pačinda eddig egy alkalommal lépett pályára a címeres mezben, méghozzá a Király-kupa márciusi döntőjében a házigazda Thaiföld ellen, és rögtön egy gyönyörű góllal mutatkozott be. Ugyanazon a mérkőzésen szerepelt a felnőttválogatottban Ľubomír Šatka is. A máriatölgyesi labdarúgás neveltje szintén bízik abban, hogy újabb rovátka kerül a válogatottbeli pályára lépései mellé. Az ő esélyeit nagyban növeli az a tény is, hogy Kozák szövetségi kapitánynak négy középső védője is harcképtelen. A szezon utolsó két válogatottbeli összecsapásán Škrteľ, Vavro, Štetina és Gyömbér sem bevethető.

„A múlt hét felejthetetlen volt, a rózsahegyi mérkőzés után csodálatos ünneplésben volt részünk az egész csapattal, az edzői stábbal, a klubban tevékenykedő emberekkel és a szurkolókkal is. Én viszont nem bulizhattam sokáig, hiszen már kedden autóvezetői vizsgán kellett megjelennem, ráadásul a válogatott összetartásra is készülődtem. Otthon, Máriatölgyesen igyekeztem kicsit megfeledkezni a fociról és regenerálódni, viszont most már teljesen csak az előttünk álló két találkozóra összpontosítok,” árulta el a 22 éves középső védő.

„Akkor lennék elégedett, ha mindkét meccset megnyernénk, én pedig legalább az egyik sikerben tevékeny szerepet játszanék. Nagyon nehéz összecsapások várnak ránk. A hollandok már a Nemzetek Ligájára építik az együttesüket, és tényleg remek futballistáik vannak, akik közül kettő szombaton a Bajnokok Ligája döntőjében is szerepet kapott. Ez a tény önmagáért beszél. Marokkó keretében szintén kiváló labdarúgókat találhatunk. Kijutottak a világbajnokságra, és a lehető legjobban fel akarnak készülni a tornára,” tette hozzá Šatka.

Davis élete lehetősége előtt áll

Eric Davis a DAC harmadik olyan játékosa, aki a klubszezon befejeztével országa válogatottjával gyakorol. Közismert tény, hogy a panamai nemzeti csapat történelme első világbajnoki részvételére készül, és Hernan Dario Gomez szövetségi kapitány a 2018-as oroszországi VB-re készülő előzetes, 35 tagú keretbe csapatunk balhátvédjét is nevezte.

A világbajnokságra való felkészülés jegyében két barátságos mérkőzést abszolválnak a panamaiak. Közép-európai időszámítás szerint ma hajnali 3.00-kor Észak-Írországot fogadják, míg június 6-án Norvégiában lépnek pályára. Davis helyet kapott a mai találkozóra nevezett, 25 játékost tartalmazó szűkített keretben, ám nem fogja őt bevetni a kolumbiai szövetségi kapitány. „Még az utolsó bajnoki találkozón összeszedett sérülésemet rakom rendbe, nem akarunk kockáztatni semmit. Az oroszországi részvételemmel kapcsolatban viszont optimista vagyok. A világbajnoki szereplés minden futballistának egy hatalmas kihívás és álmai beteljesülésé jelenti. A tervek szerint az északírek elleni összecsapás után hirdeti ki szövetségi kapitányunk az utazó keretet,” jelentette ki honlapunknak a 27 éves ballábas játékos.

Forrás: fcdac.sk

Ezt már olvasta?

Cookies