Jelenlegi hely

Óvodás művészek kiállítása

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2016, május 14 - 11:14 | Kultúra
Nem hivatalos jubileumot ünnepelt a Csallóközi Színes Ceruzák. Idén 20 éve, hogy először rendezték meg az óvodások képzőművészeti versenyét.
Óvodás művészek kiállítása

1996-ban indult útjára a kezdeményezés, majd anyagi okok miatt három évben nem került megszervezésre, így 2016-ban tizenhetedszer lettek kiállítva a tehetséges kis művészek festményei, rajzai. A tizenhét versenybe több mint 26.000 résztvevő, közel 30.000 művet küldött be. Az idén, az Európából és Ázsiából érkezett 1622 festményből és rajzból választották ki azt az 55-öt, amelyek díjazottként lettek értékelve, és a Csallóközi Múzeumban lettek kiállítva, illetve további háromszázat, amelyeket a Gallery Nova-ban tekinthetnek meg az érdeklődők.
Jana Svetlovská, a Csallóközi Népművelési Központ igazgatónője üdvözölte a jelenlévőket, majd Vlado Kulíšek, pantomimművész szórakoztatta a közönséget. Hájos Zoltán, Dunaszerdahely polgármestere köszöntötte a vendégeket, a kis képzőművészeket, valamint megköszönte a szülőknek és a pedagógusoknak, hogy segítik és biztatják a gyerekeket. Bohumil Bachratý - aki kezdetektől a zsűri elnöke - is szólt a jelenlévőkhöz, kiemelte a gyerekek csodálatos látásvilágát. Szerinte ez a kiállítás a gyerekek üzenetét hivatott közvetíteni a felnőttek felé. Almási Róbert, festőművész megköszönte a kis művészeknek, hogy örömet szereztek a zsűrinek, a látogatóknak és egymásnak is.
A kiállítás megnyitóján Nagyszombat megyét Silvia Mruškovičová; Dunaszerdahely városát Hájos Zoltán, polgármester, A. Szabó László, alpolgármester; Somorja városát Bárdos Gábor, polgármester; Nagymegyer városát Gútai László, a Nagymegyeri Városi Művelődési Központ igazgatója képviselte. Svetlovská igazgató asszony külön köszöntötte a Diligens Tibor önkormányzati képviselő úr vezetésével érkezett győri delegációt, valamint Papp Tibort, az Agrotop Nyárasd elnökét, akik 1996 óta támogatják a rendezvényt. A kiállítást megtisztelte jelenlétével Marta Šurinová írónő is.

A kiállítás megnyitóján készült felvételeket megtekinthetik Képgalériánkban.