Back to top

Óvodai szolgálat idén nyáron is

Publikálva: 2018, június 26 - 17:23
Sok kisgyerekes családnak okoz problémát, hogy megoldja gyermeke nyári szünidő alatti elhelyezését. Az önkormányzat ezért minden évben az ún. nyári óvodák üzemeltetésével segíti a szülőket a két nyári hónapban. A nyári óvoda iránt idén is nagy az érdeklődés, júliusban 250 óvodást jelentettek be, augusztusban pedig 190-et.

Július első hetében mind a kilenc városi fenntartású óvoda nyitva tart. Július 9-től 27-ig három óvoda, a Barátság téri óvoda, a Benedek Elek óvoda és a Széchenyi utcai óvoda fogadja a gyermekeket.

Augusztus első három hetében két másik oktatási-nevelési intézmény, a Halpiac téri óvoda és a Jesenský utcai óvoda biztosítja az ovisok ellátását. A nyári óvodában magyar és szlovák tanítási nyelvű osztályokat is biztosítanak a gyerekek számára. Az óvodásokat úgy próbálták beosztani, hogy abba az óvodába kerüljenek, amelyiket egész évben látogatják.

Csak azokat a gyerekeket veszik fel, akik a 2017/2018-as tanévben a kilenc dunaszerdahelyi városi óvoda valamelyikét látogatták. A gyerekekre a városi óvodák óvónői felügyelnek majd, mind a kilenc oktatási-nevelési intézmény óvónői két hét szolgálatot vállalnak a nyáron. Augusztus 20-től Dunaszerdahely összes óvodája zárva tart, mert ekkor végzik el a szükséges nagytakarítást. Az új tanév 2018. szeptember 3-án kezdődik.

Forrás: dunstreda.sk

Ezt már olvasta?

Cookies