Back to top

Óvodafelújítások a nyári szünidő alatt

Publikálva: 2017, augusztus 23 - 14:38
A nyári szünetben felújítási munkákat végeznek az egyes dunaszerdahelyi városi fenntartású óvodákban.

A Barátság téri óvodában július végétől tartanak a belső és külső javítási munkálatok. Itt elvégezték a nyílászárók cseréjét, az osztályokban a régi ablakokat újakra cserélték, valamint a bejárati ajtó cseréje is megtörtént. Több helyiséget kifestettek, két szociális helyiséget teljesen rekonstruálnak. "A szociális helyiségekben új csempe kerül a falakra, a Regionális Közegészségügyi Hivatal kérésére pedig bővül a mosdók és a toalettek száma. Kívül a terasznál eltávolították a balesetveszélyes, omladozó falrészeket és a lépcsők törött csempéit is javítani fogják" - mondta Hervay György, a városi hivatal beruházási és műszaki osztályának megbízott vezetője.

Augusztus közepétől a Benedek Elek óvodában és az Október utcai óvodában is megkezdődik a szükséges modernizáció. A Benedek Elek óvodában az egyik pavilonnak a tetőszerkezetét fogják felújítani, az Október utcai intézményben pedig elkezdődik az ablakcsere. Az óvoda udvarán elvégzik a füvesítést és az öntözőrendszer telepítését is. Még a nyáron megvalósul a Szociális Szolgáltatások Központja Komenský utcai épületének a hőszigetelése, valamint az udvar járdái egy részének a javítása. Többek között ebben az épületben működik a városi bölcsőde is.

A felújítás érinti a város alapiskoláit is. Az oktatási minisztérium ugyanis célirányos pénzügyi támogatást nyújt a Jilemnický utcai Alapiskola tetőszerkezetének megjavítására, a Smetana ligeti Alapiskola ablakcseréjére, valamint a Kodály Zoltán Alapiskola tornatermének rekonstrukciójára. A Kodály Zoltán Alapiskolában a már nagyon rossz állapotban lévő összekötő folyosónak a renoválása is megkezdődik.

Forrás: dunstreda.sk

Ezt már olvasta?

Cookies