Back to top

Ovisokkal ültettek új fákat

Publikálva: 2022, április 23 - 09:36
Ültess fát a jövőnek! címmel folytatódott a Föld napján, április 22-én Dunaszerdahelyen az a városi faültetési programsorozat, amelynek a keretében a város fenntartású óvodákban és alapiskolákban jelképesen elültettek egy-egy fát az ovisokkal és az iskolásokkal közösen.
Ovisokkal ültettek új fákat

A Szent György-napok bevezető eseményeként a Föld napján a városvezetők három óvodában segítettek a gyerekeknek a fákat elültetni. Hájos Zoltán polgámester a Komenský utcai Óvodában, A. Szabó László alpolgármester a Benedek Elek Óvodában, míg Karaffa Attila alpolgármester a Széchenyi utcai óvodában hívta fel a környezettudatosságra a gyerekek figyelmét.

Egyidőben az összes óvodában és alapiskolában is elültették a városi közterület-fenntartó cég, a Municipal által biztosított facsemetéket a vállalat munkatársai és a gyerekek.

„A gyerekeké a jövő, ezért is szükséges, hogy őket is belevonjuk az ilyen és hasonló eseményekbe, főképp amiatt is, hogy amikor felnőnek, ők is igényeljék az egészséges és élhető környezetet. Mert otthonossá, élhetővé kell tennünk a környezetünket”

– fogalmazott Hájos Zoltán polgármester, aki azt is elmondta, hogy a beruházások kapcsán sokszor felmerül, mennyit elvesznek azok a zöld területből, de

a város, ahol lehet, igyekszik vissza is adni a természetnek, és szeretné a jövőben is tovább növelni a zöld terület nagyságát.

Példaként a május 21-én átadásra kerülő vásárteret hozta fel, ahol a régi betonparkoló helyét is „zöldíteni” fogják, illetve megemlítette a készülő városligetet is, ahol a tervezési folyamat legelején a lakosok véleményét is kikérték.

Ezt már olvasta?

Cookies