Jelenlegi hely

Ötvenkét képviselőjelölt indul

Publikálva: 2018, szeptember 17 - 17:43
A november 10-i helyhatósági választások képviselő- és polgármesterjelölt-listáit szeptember 11-én, kedden éjfélig kellett leadni a települési önkormányzatoknál. A szavazóköröket és a választási helyiségeket ugyancsak eddig a határidőig jelölték ki. Dunaszerdahelyen a polgármesteri posztért 5 jelölt száll ringbe, míg a 21 képviselői helyre 52-en pályáznak.
Ötvenkét képviselőjelölt indul

Dunaszerdahelyen az előző választási időszakhoz képest lényeges változás, hogy a következő ciklusra az eddigi 25 helyett 21 képviselőt választanak a polgárok. Az 52 képviselő-jelölt közül 40-t politikai pártok jelölnek, 12 -en pedig függetlenként indulnak. 2018-ban kevesebben mérettetik meg magukat képviselő-jelöltként, mint négy éve, akkor 66-an szálltak harcba. Most egyedül az MKP állít teljes, 21-es listát. A pártnak 12 olyan jelöltje van, akik a mostani választási ciklusban is képviselőként tevékenykedtek. A Híd pártnak négy éve sem volt, és most sincs teljes listája,  2018-ban a 21 helyre 12 képviselő-jelöltet indítanak.  A szlovák pártok is indítanak jelölteket, a kormányzó Irány-Szociáldemokrácia viszont nem állított egy jelöltet sem a városban. A jelenlegi 25 képviselő közül 22-en ismét indulnak az önkormányzati választásokon; Horváth Kinga (Híd), Csicsai Gábor (Híd) és Kanovits György (MKP) pedig nem. 

Megalakult a helyi választási bizottság, amely szeptember 18-ig megtartja az ülését. Átvizsgálják a leadott listákat, és kiadják a jelöltek nyilvántartásba vételéről a határozatokat. A választási kampány október 10-én kezdődik, és a november 10-i önkormányzati választások előtt 48 órával korábban ér véget.

Forrás: dunstreda.sk