Back to top

Ott segítünk, ahol csak tudunk!

Publikálva: 2020, február 27 - 08:47
Számtalan esettel foglalkozott a városi rendőrség csapata az elmúlt időszakban is – mindegy ötven esetben risztották kollégáinkat a dunaszerdahelyi lakosok – számolt be Csiba Tibor parancsnok, a Dunaszerdahelyi Városi Rendőrség vezetője.
Ott segítünk, ahol csak tudunk!

Február 7-én egy férfi érkezett be a városi rendőrségre, akit családi veszekedés során az otthonában késsel combon szúrtak, és kérte, hogy rendőreink segítsenek rajta. Az erős vérzést a kollégáknak sikerült elállítaniuk a mentők kiérkezéséig, megmentve így a sérült életét.

Szemeteléssel kapcsolatos szabálysértést is felderítettünk, utóbb két esetben is. Mindkét alkalommal lakossági bejelentésnek jártunk utána: a kommunális hulladékra kitett kukákba építkezési törmeléket, hulladékot szórtak bele az elkövetők, amit tilt a törvény. Mindkét esetben sikerült azonosítani a vétkeseket, az ügyet pedig továbbítottuk a városi hivatalnak, szabálysértés lefolytatására.

Emellett többek között ellenőriztük a taxiszolgálatokat, egy véletlenül bezárt, vesekárosodott személyt is kiszabadítottunk, előállítottuk a közrendet megsértő egyéneket, valamint több helyszínre kellett kivonulnunk, ahol károkozást tártunk fel...

Lakossági kérésre a lakótelepek közötti parkolókat is fokozottabban ellenőrizzük a mostani időszakban, így arra kérünk mindenkit, hogy az autóikban jól látható módon helyezzék el az ott-parkolást engedélyező, a városi hivatal által kiadott igazolásukat.

Amit szeretnénk, ha minden dunaszerdahelyi polgár tudna, hogy a városi rendőrség minden egyes esetben csakis a vonatkozó törvények, valamint az azokat kiegészítő városi rendeletek alapján jár el – legyen szó szabálytalan parkolásról, egyéb szabálysértésről vagy bármilyen más bennünket érintő eseményről.

Ezt már olvasta?