Jelenlegi hely

Öt polgármesterjelölt közül választhatunk Dunaszerdahelyen!

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, szeptember 12 - 11:26 | Hírek
Portálunk nem hivatalos információja alapján összesen öt jelölt indul a november 10-i helyhatósági választásokon Dunaszerdahely polgármesteri székéért.
Öt polgármesterjelölt közül választhatunk Dunaszerdahelyen!

Ahogy arról korábban tájékoztattunk, a Magyar Közösség Pártja Hájos Zoltán jelenlegi polgármestert támogatja, aki a párt megyei képviselője is. A regnáló városvezető 2009-től irányítja Dunaszerdahelyt, azóta három választáson sikerült magabiztosan győzedelmeskednie.

A másik ismert jelölt Hováth Zoltán, aki jelenleg városunk alpolgármestere és 2014-ben a képviselő-testületbe az MKP listájáról került be, párton kívüli jelöltként. Függetlenként indul a novemberi voksoláson, de ahogyan arról a Híd párt informálta a nyilvánosságot, a vegyespárt Horváthot fogja támogatni. A kormánypárt ezúttal tehát nem indít saját jelöltet.

A további három jelölt sem ismeretlen a közéletben, hiszen az elmúlt négy évben mindannyian képviselőek voltak. Herceg Andrea, Hakszer Roland és Dakó Sándor is függetlenként mérkőzik meg a polgármesteri székért. Közülük Dakó Sándor a 2014-es választásokon a harmadik helyen végzett a polgármesterjelöltek között.

Az öt jelölt hasonló korosztályba tartozik, a legfiatalabb 45, a legidősebb 55 éves.