Back to top

Öt bajnoki cím a serdülő szabadfogású birkózó szlovák bajnokságról!

Publikálva: 2021, július 12 - 15:20
Szombaton Rimaszombatban a serdülő szabadfogású birkózó szlovák bajnokságon.remekeltek a dunaszerdahelyi birkózók. Gaál Attila és Vajas József edzők vezetésével 9 dunaszerdahelyi birkózó mérettette meg magát a bajnokságon, ahol összesen 8 érmet szereztek. A bajnokságon 20 birkózó klub versenyzői vettek részt.
Öt bajnoki cím a serdülő szabadfogású birkózó szlovák bajnokságról!

A 35 kg-os súlycsoportban Bodó Barnabás remekelt, aki három győztes mérkőzést követően jutott a döntőbe, ahol gútaii ellenfelén tus győzelmet aratva  szerzett aranyérmet. Remekeltek a Heller testvérek is, Mátyás 38 kg-ban,míg  Filip 48 kg-ban nem találtak legyőzőre és így  megszerezték életük első bajnoki címét. A 62 kg-osok között Pollák Adrián három tus győzelmet követően állhatott fel a dobogó legfelsőbb fokára. A lányok mezőnyében 54 kg-ban Görcs Lara szerzett aranyérmet miután két báni ellenfelét is pontozással sikerült megvernie.. Zsigmond Árpád 75 kg-ban szerzett értékes bronzérmet.   

Csapatversenyben a fiúk mezőnyében a második helyen, míg a lányoknál az első helyen végeztek a dunaszerdahelyi birkózók.

Eredmények::

35 kg  Bodó Barnabás 1.hely,

38 kg  Heller Mátyás 1.hely

48 kg Heller Filip 1.hely

52 kg Viktorin Filip 6. hely

62 kg Pollák Adrián 1. hely

75 kg Zsigmond Árpád 3..hely

Lányok:

54 kg Görcs Lara 1.hely

Csapatverseny fiúk: 1..Báni birkózó klub, 2..Birkózó klub Dunaszerdahely, 3. TJ AC Nyitra 

Csapatverseny lányok:  1. Birkózó klub Dunaszerdahely, 2. Corgoň Nyitra, 3. Baník Privigye

Ezt már olvasta?

Cookies