Jelenlegi hely

Osztatlan siker az ovikban a „kukamanó projekt” – videóval!

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, március 14 - 18:54 | Oktatás
A dunaszerdahelyi hulladékgazdálkodást kezelő FCC Slovensko Kft. és a Rivalda Színház közös, gyermekek számára készített oktatóműsora, a Kuka manó igazán sikeres oktatási projekt, ugyanis a szelektív szemétgyűjtést, a tudatos környezetvédelmi nevelést támogató interaktív előadás hatalmas sikerrel „fut” óvodáinkban, és neveli tudatos kis környezetvédőkké a legkisebbeket – s általuk, a remények szerint, családjaikat is.
Osztatlan siker az ovikban a „kukamanó projekt” – videóval!

A régióban egyedülálló oktatási projekt egyre nagyobb hírnévre tesz szert, a szó valóban pozitív értelmében. A gyerekek már ismerősként üdvözlik a hozzájuk ellátogató Rivalda Színház által életre keltett Kuka manót és társait, akik segítségével megerősítést kapnak, hogy érdemes a szemetet osztályozni, és felelősséggel tartozunk mindannyian környezetünk tisztán tartásáért.

A Dunaszerdahelyen március végén befejeződő „szórakoztató tanulás” után a Rivaldások Csallóköz további településeinek ovisaival ismertetik meg Kukamanót, s nevelik környezettudatosabbá a gyerekeket.

A FCC pedig mindemellett más módon is igyekszik támogatni a fiatalok környezettudatos gondolkodását. Április 22-e a Föld Napja, s ebből az alkalomból, ahogy a korábbi években is, idén is versenyt hirdettek. A céljuk ugyanis az, hogy a szemét is felfedezzék a fiatalok az újrahasznosítás lehetőségét. Három korosztályra fókuszálnak.

Az óvodák esetében olyan hulladékből készült alkotásokat várnak, amelyek később sem végzik a szemétben. Az ötletet és a kreativitást fogják értékelni annak jegyében, hogy az alkotás mennyire világít rá a hulladék újrahasznosítására.

A másik korcsoport a 6-10 év közöttiek, vagyis az alapiskolák az alsó tagozatos diákjai számára és fotós verseny - Természet a tanuló szemével. Itt a tanulók természetről készült fotóit várják.

A harmadik korcsoport pedig a 11-19 év közöttiek, vagyis az alapiskolák felső tagozatos diákjai és a középiskolások. Nekik is fotós versenyt hirdetett a vállalat, amelynek témája: Hogyan osztályozza a hulladékot a Te városod? Esetükben tehát a szelektálást feldolgozó fotókat várnak.

A versenyről részletesebben ITT tájékozódhatnak.

Címkék: Kuka manó