Back to top

Országszerte 350 vonat menetrendje változik

Publikálva: 2022, január 7 - 17:25
A közlekedési tárca utasítására a Szlovák Vasúttársaság (ZSSK) megszünteti az ideiglenes vasúti menetrendet, amely mintegy 350 vonatot érintett országszerte.
Országszerte 350 vonat menetrendje változik

Az ideiglenes menetrend a lockdown, az iskolák bezárása és a karácsonyi szünet miatt lépett érvénybe. „Mivel hétfőtől (január 10.) kinyitnak az alapiskolák és a középiskolák, több utassal számolunk” - közölte Tomáš Kováč, a ZSSK kommunikációs osztályának igazgatója.

Január 9-től a 2021/2022-es eredeti menetrend szerint közlekedik minden vonat, a menetrend tavaly december 12-én lépett életbe.
 

Kováč hozzátette, hogy a járványhelyzet miatt főleg Pozsony (Bratislava) környékén hiányoztak a mozdonyvezetők, és elképzelhető, hogy ebben a régióban ideiglenesen továbbra is járatkimaradások lesznek, de a ZSSK igyekszik ezek számát operatív módon minimalizálni.

Ezzel összefüggésben a Pozsonyligetfalu-Rajka (Bratislava-Petržalka–Rajka) vonalon mind a tíz személyvonatot vonatpótló busszal helyettesítik.

A rajkai vasútállomáson a buszok a Hegyeshalomról érkező vonatokhoz igazodnak. Ez a rendelkezés január 9-től visszavonásig lesz érvényben.

ma7.sk/ZSSK

Ezt már olvasta?

Cookies