Back to top

Országos Elektronikai Konstrukciós Verseny

Publikálva: 2016, április 27 - 08:59
A dunaszerdahelyi Szabó Gyula 21 Szakközépiskola egyik meghatározó tanulmányi szakja a műszaki és informatikai szolgáltatások az elektrotechnikában. Számos e szakon tanuló tehetséges diákunk szerzett elismerést iskolánknak különböző versenyeken.
Országos Elektronikai Konstrukciós Verseny

2016. április 15-én és 16-án Budapesten került megrendezésre az Országos Elektronikai Konstrukciós Verseny. 19. alkalommal hirdette meg a hagyományos Konstrukciós verseny folytatásaként e színvonalas szakmai találkozót a Divilex Bt.. A verseny szakmai fővédnöke az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kara. A verseny gyakorlati részének lebonyolításához elengedhetetlen volt a szponzorok támogatása, köztük a Divilex Bt, az egységes építési- és mérnöki feladat kidolgozója és szállítója. E rangos versenyen való részvételhez az első lépés a sikeres pályázat volt. A pályázóknak egy elkészült áramkört vagy komplett készüléket, valamint ennek teljes dokumentációját kellett benyújtaniuk. A pályamunkát a pályázó diák önállóan, illetve felkészítő tanára felügyelete mellett készítette el. A pályamunka témáját saját ötletből vagy szakirodalomból meríthette. A sikeres pályázók - köztük iskolánk másodikos diákja, Gašparek Richárd - nyertek meghívást e jeles szakmai versenyre. A feladatok megoldása két helyszínen zajlott. Az első nap a Bolyai János Műszaki Szakközépiskola és Kollégium biztosította a feltételeket, míg a második nap a BHE Bonn Hungary Elektronics Kft adott otthont a versenynek. A tanulók számára az első feladat gyakorlati jellegű volt, áramkört kellett összerakniuk, majd ezen áramkörön különböző méréseket kellett elvégezniük. A második nap a pályamunkák prezentációjával telt. A háromtagú szakmai zsűri nagy érdeklődéssel figyelte a fiatal tehetségek igényes pályamunkáinak bemutatását. Az iskolánkat képviselő Gašparek Richárd pályamunkája digitális óra volt, melyet sikerrel mutatott be.
Iskolánk és diákjaink számára nagy lehetőség a nemzetközi megmérettetésben való részvétel, és nem utolsó sorban az itt szerzett szakmai tapasztalat és siker. Bízunk abban, hogy a ma még diákok, a leendő szakemberek számára ez ösztönző erőpróba. A szervezők a versenyzőket értékes ajándékokkal jutalmazták, hozzájárulva így is a szakma jobb megismeréséhez.

Czaudt Zoltán

Ezt már olvasta?

Cookies