Back to top

Orosch János érsek áldotta meg az egyházi iskola adventi koszorúját

Publikálva: 2022, november 29 - 14:22
A Szent János Egyházi Alapiskola és Óvoda vezetőségének meghívására érkezett november 28-án az intézménybe Mons. Orosch János nagyszombati érsek és ThLic. Ján Polák, a Nagyszombati Érseki Oktatásügyi Hivatal igazgatója. Az érsek látogatásának célja az intézmény adventi koszorújának a megáldása, illetve a koszorú első gyertyájának a meggyújtása volt. Az ünnepi eseményre szentmise keretében a dunaszerdahelyi Nagyboldogasszony oltalma alatt álló Szent György-templomban került sor.
Orosch János érsek áldotta meg az egyházi iskola adventi koszorúját

A szentmise után Orosch János érsek és kísérete betekintést nyert az iskola mindennapi életébe, ahol a tanulók ünnepi műsorral ajándékozták meg a vendégeket.

Az ünnepi előadást követően az érsek atya a várakozás és a készülődés csodájára hívta fel a gyerekek figyelmét, majd az általa megáldott rózsafüzérekkel ajándékozta meg a tanulókat és pedagógusokat.

Az adventi koszorú első gyertyájának meggyújtása, az ünnepi szentmise, a megható műsor és az érsek atya közvetlensége meghitté varázsolta az adventi várakozás heteibe való belépést. A szeretet az az isteni ajándék, amely az év minden napját ünneppé képes tenni!

(szjea)

Ezt már olvasta?

Cookies