Jelenlegi hely

Örömteli a magas eredményesség

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, február 9 - 20:42 | Hírek
A felvidéki gazdaságfejlesztési támogatások kapcsolatban kérdeztük Iván Tamást, a Baross Gábor Alapítvány elnökét.
Örömteli a magas eredményesség

Miért csúszott a pályázati eredmények kiértékelése?

Az eredmények 2018. február 5-én este kerültek fel a www.baross-palyazatok.eu weboldalra. Nagy eredmény, hogy ilyen sokan érdeklődtek a program iránt. Ez a tény is bizonyítja, hogy mind a programnak, mind pedig a Baross Gábor Tervnek van legitimitása. Örömömre szolgál, hogy 90% feletti a pályázatok sikeressége. Ez olyan eredmény, amivel más program nem büszkélkedhet.

Várható idén újabb kiírás?

Nehéz erre válaszolni, hiszen sok befolyásoló tényezőn múlik ez a kérdés, azonban mi a mi részünket teljesítettük, hiszen az érdeklődés a program iránt nagy volt, ezt a beérkezett pályázatok száma is tükrözi. Rajtunk biztos nem fog múlni a folytatás. Jelen pillanatban a szerződéskötésekre kerül a sor, utána pedig a pályázatok kivitelezésére.

Eljutott Önhöz a Dél-Szlovákiai Közgaszdászok Közösségének levele, és hogy értékeli ennek a polgári tásulatnak az észrevételeit.

Nem szeretnék véleményezni egy olyan levelet, amely hibás feltételezésekre alapozza a vádait és ezt használja rágalmazásra. A Széchenyi Programiroda is határozottan elutasította a rágalmakat. Ahogy mondtam, a 90% feletti nyerési ráta egyedülálló és ez az a szám amivel igazán foglalkozni kell.

Tudható, hogy mely irodákban mennyi pályázó adta le a pályázatát illetve hogy mely régiók kapcsolódtak be aktívan ebbe a pályázati kiírásba?

Ezzel az információval a Széchenyi Programiroda rendelkezik.

Hogyan értékelte a magyar kormány a Baross Gábor Alap népszerűsítő munkáját?

Az alapítvány mindent elkövetett annak érdekében, hogy sikeres legyen a program, hogy minél több vállalkozóhoz eljusson az információ és éljen is a lehetőséggel. Mind a mezőgazdaságban, mind pedig a KKV-ban szép számú vállalkozó pályázott és nyert is. Az alapítvány legfőbb célja pedig pont ez volt.