Back to top

Operadallamok az Udvari Muzsikán

Publikálva: 2018, július 13 - 08:51
Az idei, kilencedik alkalommal megrendezett Udvari Muzsika koncertsorozata vendégprogrammal indult, operák, operettek, klasszikus énekek csendültek fel a dunaszerdahelyi városháza udvarán.

Ahogy az utóbbi években július mindegyik csütörtökén, most is fülnek tetsző, csodálatos zenét hallhattunk az első idei koncerten. Takács Tímea, a rendezvénysorozat szervezője köszöntőjében elmondta, az idei egy kicsit más, mint az elmúlt évek Udvari Muzsikája. A 2018-as évben ugyanis vendégkoncerttel indult a rendezvénysorozat. A Na'Conxypan Polgári Társulással közösen hozta el Kevický Tünde az általa ötödik alkalommal szervezett Gurgen Ovsepian Nemzetközi Opera Mesterkurzus zárókoncertjét a város szívébe.

(az írás folytatódik a képek alatt)

Kevický Tünde, a mesterkurzus szervezője örömének adott hangot, hogy a kedvelt komolyzenei koncert az idén is megvalósulhatott. Megvalósult annak ellenére, hogy Ovsepian mester sajnos egészségügyi okokból nem vehetett részt a teljes mesterkurzuson, de Patkoló Anikó személyében olyan segítőt kért fel, aki hazai és nemzetközi szinten egyaránt kedvelt és elismert zenész, énekes, korrepetítor.

Az estébe nyúló koncerten a mesterkurzusra visszatérő és újonnan szereplő énekesek egyaránt bemutathatták tudásuk színe-javát. A szervező Kevický Tünde mellett Andrea Hulecová, Patkoló Anikó, Mario Tóth, Hajdu István, valamint az est vendégeként fellépő, hazai Kollár Katalin hangját élvezhette a közönség, csodás zenei élménnyel gazdagodva.

Ezt már olvasta?

Cookies