Back to top

Online megemlékezést tart a Rákóczi Szövetség a kommunizmus áldozatainak emléknapján

Publikálva: 2021, február 23 - 07:53
A Nemzeti vértanúk emlékművét 2019 őszén állították helyre azok emlékére, akik magyarságuk megvallásáért vértanúkká, áldozatokká váltak. A Rákóczi Szövetség 2020 óta a kommunizmus áldozatainak emléknapján itt szervezi megemlékezését fiatalok részvételével.
Online megemlékezést tart a Rákóczi Szövetség a kommunizmus áldozatainak emléknapján

Idén a rendkívüli körülmények miatt megemlékezésünk az online térbe szorul. Bízunk benne, hogy ebben a formában a Kárpát-medence sok száz középiskolájának diákjával és tanárával együtt emlékezhetünk a kommunista diktatúra áldozataira

– olvasható a szerkesztőségünknek eljuttatott közleményben.

Online megemlékezésünket 2021. február 25-én, csütörtökön 11 órától közvetítik közösségi felületeinken, melynek időtartama fél óra.

Az emléknap jelentőségéről Földváryné dr. Kiss Réka, a NEB elnöke mondja el gondolatait, visszaemlékezését Nádasdy Borbála, a diktatúra áldozata osztja meg a fiatalokkal. Az összeállításban a Nemzeti Színház színészei – Ács Eszter és Bakos Kiss Gábor – naplórészleteken keresztül idézik fel a diktatúrát. A megemlékezés kiemelt része a Nemzeti vértanúk emlékművének megkoszorúzása is.

Megemlékezésüket az Országgyűlés Hivatalával és a Nemzeti Emlékezet Bizottságával együttműködésben szervezik meg.

Rákóczi Szövetség / Felvidék.ma

Ezt már olvasta?