Back to top

Online előadás az online világról

Publikálva: 2022, október 26 - 09:38
A Dunaszerdahelyi Közös Igazgatású Szakközépiskola évek óta nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a diákok figyelmét felhívja az online tér veszélyeire, illetve az online „élet” szabályainak betartására.
Online előadás az online világról

„Gondolkodj, mielőtt kattintasz!” - ez a jelmondata az úgynevezett kiberhónapnak. Egész októberben fokozottan erre a témára összpontosítva megelőző, felhívó jellegű előadásokkal, foglalkozásokkal találkozhatnak különböző szervezetek jóvoltából.

Az Informatikai és Szolgáltatóipari részleg I.A, I.B és I.C osztályainak diákjai az elmúlt napokban online előadás keretében találkozhattak Dr. Baracsi Katalin, internetjogásszal Budapestről, akivel az online kommunikáció, azon keresztül a bántalmazás, a különböző jogkövetkezmények, az adatvédelem, az adathalászat, a számítógépes játékok témakörét járták körül. Tisztázták a bodyshaming, sexting, deepfake fogalmát.

Megvitatták azt is, hogy egyáltalán mit jelent a világhalón a nyilvánosság, illetve milyen népszerű alkalmazásokat ismernek, használnak.

A fiatalok tudatos nevelése ebben a témában egyre elengedhetetlenebb. A szabályok ismertetésével és a mindennapi életből vett példákon keresztül fel lehet hívni a figyelmüket, hogy az internet nem csak móka és kacagás, hanem komoly következményekkel is járhat az ottani tevékenység.

 „Az online és az offline világ szabályai nem különböznek: amit nem teszek meg offline a másikkal, azt online se kövessem el!” – foglalta össze Katalin egyszerűen és világosan az interneten való viselkedés lényegét.

Facebook / Közös Igazgatású Szakközépiskola, Szabó Gyula 21, dunaszerdahelyi

Ezt már olvasta?

Cookies