Back to top

Online is elérhető a Nemzetpolitika 2010–2020 című kiadvány

Publikálva: 2021, január 8 - 16:41
A Nemzetpolitika 2010–2020 című kiadvány már online is elérthető a Külhoni Magyarok honlapon. A kiadványt lapozgatva átfogó képet kaphatunk arról, hová jutottak el a Nemzetpolitikai Államtitkárság támogatásai a Kárpát-medencében.
Online is elérhető a Nemzetpolitika 2010–2020 című kiadvány

A kiadványban dr. Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes a nemzetpolitika legfontosabb tettéről, és a magyar közigazgatás talán legnagyobb vállalkozásáról, a honosításról, annak előzményeiről, történetéről és hozadékairól ír.

Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár A külhoni magyarság érték és erőforrás címmel többek között a nemzetegyesítésről, az egységes nemzetben való gondolkodás megvalósulásáról és legnagyobb eredményként arról számol be, hogy felismerték a külhoni magyarság valódi értékét, s az általa megőrzött szemléletmód, értékvállalás révén a magyarság egészében újra sikerült megerősíteni a keresztény-nemzeti szemléletet.

A továbbiakban részletesen olvashatunk a Nemzetpolitikai Államtitkárság, a Bethlen Gábor Alap, a Nemzetpolitikai Kutatóintézet, a Magyarság Háza, a Magyar Állandó Értekezlet, a Magyar Diaszpóra Tanács, a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma, valamint az Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottsága szerepéről és eredményeiről.

Szó esik a választójog kiterjesztésének jelentőségéről, melynek köszönhetően a külhoni magyar állampolgárok részt vehetnek a közügyek alakításában, azaz szavazhatnak a országgyűlési választásokon és az országos népszavazáson.

Részletes tájékoztatást közölnek a külhoni magyar nyelvű oktatás támogatásáról, a Kárpát-medencei óvodafejlesztési programról, a tematikus évek szerepéről, a külhoni magyar felsőoktatás versenyképessé tételéről, az ösztöndíj- és ifjúsági programokról, a Kőrösi Csoma Sándor-, Petőfi Sándor-, valamint a Mikes Kelemen-programról, a határon túli műemlékvédelem és egyházak támogatásáról, a külhoni magyar vállalkozások felkarolásáról, az anyaországon kívül élő magyar családok támogatásáról és sok egyéb mellett a testvértelepülési programról is.

felvidek.ma

Ezt már olvasta?

Címkék: online világ